Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Groszeq

Wybór serwera dedykowanego

Polecane posty

Witam,

Poszukuję serwera dedykowanego pod sieć stron tematycznych. Część projektów to świeże strony bez większego ruchu więc nie potrzebuję serwera z 4 rdzeniowym procesorem i więcej, 4 GB pamięci RAM to jest maksimum jakie potrzebuję. Fajnie gdyby były 2 mniejsze dyski np. po 160 GB, 250 GB.

OVH ma ciekawą ofertę KS 4G oraz KS 16G. Parametry w zupełności wystarczające, jednak martwi mnie ten jeden dysk (znam politykę wymiany dysków w OVH i ich support). Do backupów mam serwer KS 2G. W zupełności na ten moment starczyłyby parametry serwera KS 2G (ale wiem jaka jest awaryjność dysków Hitachi w tym nowym rzucie i się obawiam postawienia na początek kilku mniejszych stronek na tym). Wtedy backup wykonywany by był na inny serwer. Sprawdzałem Hetznera oraz server4you.de (opłaty instalacyjne to koszmar) więc raczej odpada. Leaseweb niestety ceny są bardzo wysokie, a pod mniejsze na ten moment projekty wystarczy coś tańszego właśnie z OVH.

Fajnie gdyby ktoś się wypowiedział na temat KS 2G jak pracują te serwery (skonfigurowane typowo pod www wraz z kilkoma stronami).

Cena jaką mogę wydać na miesiąc na serwer to 100 zł netto. Jak znacie jakieś inne firmy oferujące serwery dedykowane w przystępnych cenach to poproszę o jakąś informację.

Pozdrawiam

Reseller odpada, ponieważ chcę mieć sporo transferu, przestrzeni dyskowej (np. chwilowe przechowywanie jakiś większych plików dotyczących tematyki danej strony) dzięki czemu nie muszę dopłacać jeżeli potrzebuję trochę GB dodatkowej przestrzeni dyskowej. Mogę również niewykorzystane zasoby serwera dedykowanego zaoferować jakiejś osobie np. w zamian za reklamę czy na innych warunkach. Serwery reseller mają to do tego, że jest tam mało przestrzeni dyskowej a ceny nie są o wiele niższe w skali roku jak serwera dedykowanego, który w zupełności mi wystarczy.

Witaj,

Dedykowany w tej cenie to chyba jedynie kimsufi.

Mogę ci zaoferować VPS-a - Nie jest to co prawda dedykowany, ale masz oczekiwane parametry + kopie bezpieczeństwa.

Jesli jesteś zainteresowany to otwórz spoiler :)

Parametry

• 250 GB dysku twardego
  • 1000 GB transferu miesięcznego ( lub bez limitu na porcie 20mbit)
  • 2048 MB - gwarantowany RAM
  • 4096 MB - maksymalny RAM
  • Procesor - 2.8 Ghz
    (2 rdzenie do CPU - gwarantowane)

Koszt to 149 zł brutto/miesiąc, przy dłuższej płatności do 50 % zniżki.

Poszukaj kodów rabatowych a otrzymasz 25 % zniżki na 1 wpłatę, więc cena za 1 miesiąc spadnie do 111,75 zł.

Oczywiście lokalizacja Polska, Poznań.

Edytowano przez Marek607 (zobacz historię edycji)

Polecam to co przedstawił Marek. Jest to niezła firma i stabilna.

Jak byś szukał kodów to wal do mnie na PW. Mam kilka ich :)

Gość Kamikadze

100zł netto czy brutto?

Skontaktuj się z globalnetwork.pl

Serwer z 2GB ram, 250GB dysk (jeden) kosztuje około 100zł netto

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się