HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Witam, jaką nawigację obecnie polecilibyście do auta do sporadycznego użytkowania? Potrzebuję jakiejś, która leżałaby w aucie w schowku, aby były do użycia w przypadku takiej potrzeby. Najlepiej, aby w zestawie była też licencja na mapy całej Unii Europejskiej. Kupował ktoś coś ostatnio i może polecić którąś z marek? Niegdyś Mio były często używane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Automapa Europa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Jaki masz budżet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 W okolicach 1200-1400zł zmieszczę się? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Do sporadycznego użytkowania opłaca ci się tyle wydawać? Ja kiedyś do neostrady dostałem za złotówkę lark 43.3 i sprawuje się świetnie w mieście i w trasie. Często nawet przy pieszej wędrówce Po odblokowaniu możesz nawet sobie zrobić odtwarzacz czy gry dla dzieciaków w samochodzie co też się sprawdza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bastek 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Ostatnio znajomy kupił jakąś navi w biedronce za 179 zł, wgrał automapę i śmiga aż miło, a Ty chcesz wydać 1200 zł za coś co ma leżeć w schowku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Ostatnio znajomy kupił jakąś navi w biedronce za 179 zł, wgrał automapę i śmiga aż miło, a Ty chcesz wydać 1200 zł za coś co ma leżeć w schowku? O nie nie nie i jeszcze raz nie, przejeździłem kilka takich gówienek z dyskontów. Owszem tanie, owszem AM działa ale ani to wygodne ani responsywne. W okolicach 1200-1400zł zmieszczę się? Kup Nexus 4, serio. Opcja smartfon pod navi jest najlepszym wyborem. Przerobiłem już wszystko co się da i ekranu w smartfonie nie zastąpi żadna dedykowana nawigacja, do tego masz aktualizacje AM online i punktów, posiłkowanie się Google Maps w trudniejszych rejonach czy awaryjnie na szybko a do tego wypinasz i idziesz w miasto jak potrzeba z nawigacją pieszą, nie mówiąc już o tym, że masz po prostu pełnosprawny telefon na co dzień Ja sam obecnie jeździłem na Nexusie 4, na Allegro z Play można wyhaczyć za ~1k nawet a obecnie iPad Mini jako navi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 @Tomasz Fiedoruk Możesz polecić jakąś ciekawą navi na Androida (mile widziany tryb offline)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Łukasz, Sygic działa super i niedrogie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 @Tomasz Fiedoruk Możesz polecić jakąś ciekawą navi na Androida (mile widziany tryb offline)? Automapa lub Sygic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 @Tomasz Fiedoruk Możesz polecić jakąś ciekawą navi na Androida (mile widziany tryb offline)? TYLKO AutoMapa, jako backup Google Maps. Sygic etc. przy >10k km miał bardzo kiepską dokładność na naszych drogach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Dzięki Wam, sprawdze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cygan 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 @Łukasz Ostrowski Ja od czasu do czasu korzystam z Navfree. Nie jest to może mistrzostwo świata, ale offline i za free. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 TYLKO AutoMapa, jako backup Google Maps. Sygic etc. przy >10k km miał bardzo kiepską dokładność na naszych drogach. AM na androida nie jest jeszcze do końca dobrze dopracowana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bastek 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 O nie nie nie i jeszcze raz nie, przejeździłem kilka takich gówienek z dyskontów. Owszem tanie, owszem AM działa ale ani to wygodne ani responsywne. Tomek przecież to ma być używane sporadycznie jak pisał autor tematu ;-) Chcesz żeby wartość auta wzrosła dwukrotnie Ja osobiście używam ovi maps na telefonie, chociaż w aucie mam jakąś seryjną, tyle że nawet nie wiem jaką, a trochę już tym autem jeżdżę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 O ja właśnie myślałem nad Ipad mini pod automapę i yanosika Testował ktoś może yanosika na tym ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Yanosik działa bez problemu pod ipadem mini. Problem leży tylko w ładowaniu tego ustrojstwa w samochodzie, bo może zdarzyć się sytuacja, że podczas jazdy z włączoną navi i yanosikiem % bakterii zacznie ubywać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 O ja właśnie myślałem nad Ipad mini pod automapę i yanosika Testował ktoś może yanosika na tym ? Mini z dobrym uchwytem sprawdza się znakomicie Tomek przecież to ma być używane sporadycznie jak pisał autor tematu ;-) Chcesz żeby wartość auta wzrosła dwukrotnie Ja osobiście używam ovi maps na telefonie, chociaż w aucie mam jakąś seryjną, tyle że nawet nie wiem jaką, a trochę już tym autem jeżdżę Ja też kiedyś rzadko jeździłem ... i co z tego. Lepiej jak już się jedzie czuć się komfortowo, a z tanimi navi ZAWSZE są jakieś problemy i podnoszenie ciśnienia Yanosik działa bez problemu pod ipadem mini. Problem leży tylko w ładowaniu tego ustrojstwa w samochodzie, bo może zdarzyć się sytuacja, że podczas jazdy z włączoną navi i yanosikiem % bakterii zacznie ubywać. O właśnie, trzeba szukać ładowarki 2A, sam właśnie googlam co by tu kupić :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno 41 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Ja korzystam z nawigacji googlowskiej w smarfonie i nie zdarzyło mi się jeszcze żeby mnie zawiodła. Mam osobne urządzenie tomtoma i już dawno poszło ono w odstawkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 @Tomasz Fiedoruk: a jest coś jeszcze innego sensownego z 7-8 cali niż ipad ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 @Tomasz Fiedoruk: a jest coś jeszcze innego sensownego z 7-8 cali niż ipad ? Ja zawsze mówię, jak masz kasę kupuj iPada jak nie masz kasy i chcesz Androida to tylko coś z Nexusów z czystym Androidem. Więc Nexus 7 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Za nawigacją rozejrzę się jeszcze w MM i innych. Co do tabletów, to sam żałuję zakupu Asusa. Sklep nie uznał jednej reklamacji i od 8 miesięcy mam niesprawne urządzenie, a terminu wyznaczenia rozprawy nie widać, a szanse na wygranie mam, ale to już zadanie dla prawniczki i rzecznika praw konsumenta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zoel 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2013 (edytowany) Automapa na Nexusa 4 / 7 się nie sprawdzi z tego względu, że nie współpracuje z Androidem 4.3 (zresztą jak wyszedł 4.3 to oni dopiero dodali obsługę 4.2.x) a wg mnie jeśli ktoś decyduje się na Nexusy chce mieć aktualnego Androida. Google Mapy są dobre do nawigacji ale problem pojawia się wtedy gdy wjedziemy na jakieś zadupie i zniknie nam 3G - jakoś się da człapać do przodu jeśli mamy załadowane mapy offline ale ustawienie nowej trasy bez łączności 3G jest niemożliwe.. dla mnie to idiotyczne bo powinno wtedy korzystać z map offline bez uwzględniania sytuacji na drodze (które sobie pobiera przez 3G) Edytowano Sierpień 15, 2013 przez Zoel (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach