HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 (edytowany) Witam, czy bash albo inna powłoka w systemie posiada coś takiego, co będzie do każdego polecenia wykonanego przez użytkownika dodawało inne polecenie? Jednak w taki sposób, aby user nie był w stanie tego wyłączyć. Oczywiście może zabić PID, ale z tym sobie poradzę. Edytowano Sierpień 13, 2013 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Dla "nieogarniętych" userów wystarczy alias. Dla trochę ogarniętych wystarczy podmiana głównego pliku np w /bin A dla ogarniętych to zmiany w kodzie i rekompilacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Rozumiem, czyli na chwilę obecną takiego rozwiązania nie ma w standardzie? Chciałbym zastosować coś takiego dla wszystkich binarek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dannix 45 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Co chcesz osiagnac? Moze selinux? ewentualnie spatchowany shell i brak mozliwosci jego zmiany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 (edytowany) Chcę każdy proces spawnowany przez php-fpm z prawami użytkownika potraktować przez cpulimit. Edytowano Sierpień 13, 2013 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 (edytowany) Już poradziłem sobie. Mam pętlę(taki mały daemon), która sprawdza zużycie CPU i w przypadku, gdy proces kwalifikuje się po sprawdzenia kilku warunków jest traktowany przez cpulimit. Edytowano Sierpień 13, 2013 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Działa Ci dobrze ulimit na CPU ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2013 Sry, miałem na myśli cpulimit. Przez ulimit możesz ustawić czas procesora, ale w sekundach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach