Mackos 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 Witajcie,Mam drobny i wydawać by się mogło banalny problem z konfiguracją MySQL tak na serwerze aby można było się łączyć z innego serwera.Oczywiście odrobiłem lekcje i przewertowałem wielokrotnie pomoc serwowaną przez Google.Ustawiłem uprawnienia dla uzytkownika uzytkownik1 w konkretnej bazie dla uzytkownik1@12.34.56 A nawet w trakcie testów: uzytkownik1@% Powyższe wygenerowałem przez phpmyadmin dodatkowo puściłem regułę dla iptables: /sbin/iptables -A INPUT -i eth0 -p tcp --destination-port 3306 -j ACCEPT I nadal nic.Powiedzcie, co przeoczyłem i co należy poprawić żeby móc łączyć się z konkretnego zewnętrznego hosta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 W samej konfiguracji mysql wpisałeś komendę by mógł się łączyć z zewnątrz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 Zerknij http://www.cyberciti.biz/tips/how-do-i-enable-remote-access-to-mysql-database-server.html Ustawiłeś w konfiguracji mysql w pliku my.cnf parametr bind-address?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mackos 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 (edytowany) Ok, a nie wpłynie to na możliwość logowania z localhosta? Jeśli w konfigurację wprowadzę inny ip? Edytowano Sierpień 12, 2013 przez Mackos (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 Manual podpowiada: If the address is 0.0.0.0, the server accepts TCP/IP connections on all server host IPv4 interfaces. Źródło: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/server-options.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 Nie nie wpłynie. Muisz tylko zakomentować bind-adress np. #bind-adress (nie dopisujesz tylko wstawiasz # przed i robisz restart) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mackos 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 (edytowany) Ok działa, choć z linuxpl nadal nie da się połączyć, z innych hostów już tak Edytowano Sierpień 12, 2013 przez Mackos (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 Może LINUXPL nie pozwala korzystać ze zdalnego sql. Napisz na support do nich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mackos 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 Rzekomo pozwala, ale do czasu. U mnie liczba zapytań do bazy to ok 50 tyś / dziennie ... i mi zablokowali taką możliwość, tak po prostu bez ostrzeżenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 Pewnie automat na wypadek nadużyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach