cabana 15 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2013 Witajcie Mam pytanie, czy to normalne że serwer MySQL zużywa ok 85% CPU przy 3k zapytań na sekundę i przerzucaniu ok 50 MB danych na sekundę? Jak nie, to jak temu zaradzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno 41 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2013 (edytowany) I dużo i nie dużo. Jakie CPU oraz co to za zapytania (w większości przynajmniej)? Edytowano Sierpień 11, 2013 przez Inferno (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LANcaster (kotkowicz.pl) 52 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 Witajcie Mam pytanie, czy to normalne że serwer MySQL zużywa ok 85% CPU przy 3k zapytań na sekundę i przerzucaniu ok 50 MB danych na sekundę? Jak nie, to jak temu zaradzić? Zależy głównie od rodzaju zapytań. Pytanie też, czy config został zoptymalizowany i czy większość zużycia procesora to nie oczekiwanie na dostęp do dysku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 (edytowany) Jeśli dysk nie jest wąskim gardłem to na pewno mysqltuner tutaj może pomóc, i to znacznie. Jeśli Cię to zainteresuje to testuję aktualnie również MariaDB na kilku serwerach i spisuje się o ok. 10-20% wydajniej niż mysql z serii 5.5.x. Ale to raczej już myślenie w przyszłość, a nie rozwiązanie problemów. Edytowano Sierpień 12, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 Jeszcze zależy od tego ile masz tego CPU Jak 1/32 rdzenia po OpenVZ to nic dziwnego. Ja miałem problem na openvz przy 320 zapytaniach / sekunda. Drugi "rdzeń" rozwiązał problem a load spadł z 2.00-4.00 do 0.20 przy identycznej konfiguracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2013 (edytowany) Intel Xeon E3 - całego CPU Cóż, pobawię się mysqltuner. Dysk to nie problem bo to SSD Jednak to nie było 3k zapytań a prawie 5k Edytowano Sierpień 12, 2013 przez cabana (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach