Fortson 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 Witam, mam skrypt, który robi backup plików do innego folderu. Jest pewien problem bo skrypt jest dobry, ale konsola daje komunikat $'\r': command not found Wiecie co odpowiada za to i co mam doinstalować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 (edytowany) CRLF vs. LF. Plik edytowałeś/zmieniałeś/kopiowałeś z windowsa, który zamienił LF'y unixowe na CRLF'y windowsowe. Możesz spróbować komendą dos2unix skrypt.sh, wcześniej zrób sobie oczywiście backupa. Edytowano Sierpień 10, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 (edytowany) Próbowałeś dos2unix nazwaskryptu? Archi szybszy Edytowano Sierpień 10, 2013 przez IceBeast (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fortson 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 Możecie mi powiedzieć dlaczego nie może stworzyć pliki backup1.zip? /root/backup.sh: line 13: cd: root/backups: No such file or directory zip I/O error: No such file or directory zip error: Could not create output file (root/backups/backup1.zip) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kovalsky 22 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 (edytowany) Ponieważ nie ma katalogu backups. Możesz stworzyć go tak: mkdir /root/backups Edytowano Sierpień 10, 2013 przez kovalsky (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fortson 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 (edytowany) mkdir: cannot create directory `/root/backups': File exists Mam zrobiony. //Edit: Był mały błędzik w skrypcie. Dzięki Panowie. Edytowano Sierpień 10, 2013 przez Fortson (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 Popraw ścieżki, dodaj / przez root/backups/backup1.zip Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fortson 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 Możecie powiedzieć jak usunąć robienie backupu tylko wybranych rozszerzeń? Chcę żeby robiło backup wszystkiego jak leci w danym folderze. zip -9 -P test -r $out/backup1.zip $in -x@/$out/exclude.lst Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dannix 45 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 usun -x@/$out/exclude.lst albo sprawdz zawartosc exclude.lst i usun z niej to co chcesz aby bylo pakowane zipem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach