MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2014 Ostatnio mam jakieś dziwne gubienie pakietów z niektórych łącz. UPC i NEO się jedynie trzymaja. Wysłane z mojego HTCSensation przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2014 Jak sprawdzić zużyty transfer na serwerze? Jak wykorzystam 1 TB to odcinają serwer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2014 Jak sprawdzić zużyty transfer na serwerze? Jak wykorzystam 1 TB to odcinają serwer? Additional bandwidth transfer is only 2¢ per GB - dolicza do rachunku Transfer najlepiej zainstalować oddzielną aplikację bo w panelu nie jest dostępna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2014 vnstatd zainstaluj i uruchom. Ale chyba nie liczą za dodatkowy transfer do czasu wprowadzenia licznika w panelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2014 Pytałem supportu o transfer jakiś czas temu dostałem odpowiedz iż nie podchodzą do tego rygorystycznie. Ale gdy ktoś będzie bardzo przekraczał limit zostanie o tym poinformowany. Oni kontrolują Transfer - przynajmniej ich system. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KKamil897 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2014 Polecam. Dzisiaj mieli jakąś awarię, i wszystko wolniej chodziło. Powiedzieli mi żebym zrobił backup i usunął serwer i utworzył na nowo. Napisałem im czy dostanę jakieś zadość uczynienie. 30min później dostałem dodatkowo 10$ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
c_tom 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2014 @KKamil897 - a co z IP ? Po utworzeniu na nowo miałeś inne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2014 W digitalocean ostatnio zrobili tak że jeśli usuniesz serwer (np.)AMS 1 i utworzysz nowy otrzymujesz takie samo IP. IP utrzymuje się na koncie do 24H od usunięcia clouda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2014 Wydaje mi się, że zawsze tak było. Czy teraz dają gwarancję, że dostaniesz to samo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chudzik Zgłoś post Napisano Maj 25, 2014 Czy udało się komuś użycie samodzielnie skompilowanego kernela? Chciałem jądro z grsecurity 3.2.58 bodajże. Kompilacja udana, zainstalowane powstałe paczki .deb (ubuntu 14.04), wpis do grub się dodał, ale za żadne skarby nie mogłem wyegzekwować uruchomienia z tym jądrem. Sadziłem, że na kvm można sobie na takie rzeczy pozwolić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2014 Nie. Oni pozwalają tylko na zatwierdzone kernele. Możesz zmienić kernel w panelu, ale nie na swój. Pracują nad custom kernels ponoć https://digitalocean.uservoice.com/forums/136585-digital-ocean/suggestions/2814988-give-option-to-use-the-droplet-s-own-bootloader- Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Maj 25, 2014 W digitalocean ostatnio zrobili tak że jeśli usuniesz serwer (np.)AMS 1 i utworzysz nowy otrzymujesz takie samo IP. IP utrzymuje się na koncie do 24H od usunięcia clouda... według mnie to jest głupota, jak usuwasz clouda to powinno generować inny IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2014 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Wrzesień 20, 2017 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2015 Otworzyli DC we Frankfurcie. Niecałe 2ms bliżej niż do AMS3 ode mnie, więc ogromnej różnicy nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2015 Fiu fiu: root@RafoX:~# speedtest Retrieving speedtest.net configuration... Retrieving speedtest.net server list... Testing from DigitalOcean (46.101.179.104)... Selecting best server based on latency... Hosted by Tele2 (Frankfurt) [0.00 km]: 2.208 ms Testing download speed........................................ Download: 1815.50 Mbit/s Testing upload speed.................................................. Upload: 707.72 Mbit/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2015 Odpal test do jakiegoś innego miasta/państwa, a nie najbliższy serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nolimits 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2015 Mam pytanie odnośnie tej firmy. Czy raczej średnio zawansowana osoba poradzi sobie tutaj? Jak wygląda support ? Proszę o informacje czy warto się tu pakować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2015 Oni chyba nie pomagają w konfiguracji usług już na samym serwerze. Maja za to niezłe poradniki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2015 DigitalOcean obecnie posiada opcje umożliwiającą dodanie kolejnych adresów IP do kropelki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2015 DigitalOcean obecnie posiada opcje umożliwiającą dodanie kolejnych adresów IP do kropelki Tylko, że z założenia to nie mają być po prostu kolejne adresy IP do VM'ki tylko adresy IP do wykorzystania pod loadballancing. W sensie jakieś vrrp/keepalived Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2015 Właśnie ,z założenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chris996 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2015 Czy DigitalOcean daje możliwość wgrać własny system z obrazu ISO? Korzystałem z blizniaczego serwera w chmurze (rozliczanie jak w DO co godzinę) i taka opcja jest dostępna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2015 NIE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach