IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Cześć Czy użycie cloudflare gwarantuje 100% ukrycie usługodawcy u którego hostuję stronę www? Mówię tu m.in. o pingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eskimos 17 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 W moim wypadku (pakiet Pro), ping jak i też trasa zatrzymuje się na serwerach cloudflara Myślę, że darmowe konto też spełnia taką funkcję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Ukryje jak z głową ustawisz pozostałe wpisy DNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Ukryje jak z głową ustawisz pozostałe wpisy DNS Szczególnie fajnie to wygląda jak rekordy MX wszystko ujawniają Ktoś testował cloudflare resolver? Bo ostatnio natknąłem się na takie "narzędzie" ale nie mam teraz żadnej domeny by sprawdzić czy faktycznie to działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Zasada działania jest po prostu taka że zamiast grzebać w digu po prostu wypluwa tą Informacje na stronie.... cała filozofia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zoel 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Pamietaj o MX i np rekorzdzie SPF ktory moze zdradzic wiele.. zbyt wiele. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 I pamiętaj że wiele miejsc trzyma historyczne wpisy DNS dla domen, więc po ustawieniu sobie CF musisz zmienić IP dla usług, inaczej namierzenie tego jest nietrudne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Pewnie po to, żeby nie było widać, że to np. Youhosting Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Tak jak pisałem w moim temacie z bezpieczeństwa najlepiej jest jak ustawisz cały ruch do Twojej domeny po CF'ie, wyniesiesz serwery mailowe gdzieś w zaufane miejsce (ja mam np. w microsoftskim domains live, darmowe) i zamkniesz jakiekolwiek furtki awaryjne do serwera. Jeśli nie da się zbruteforceować żadnego adresu domeny, która jest podpięta bezpośrednio pod IP to IP również się nie dostanie bez dostępu do serwerów CF i/lub jakiegoś exploita na tą infrastrukturę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webax 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Clouflare resolver nie działa. Przykład to forum które powinno dawno zniknąć z sieci: http://forumvolt.org/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Nie da się podejrzeć IP za CF, jeżeli ktoś ma poprawnie skonfigurowaną stronę w nim i serwer. CF to jedna z bezpieczniejszych usług, dodatkowo ma dwuskładnikowe uwierzytelnienie. Tu już nawet nie chodzi o wpisy DNS, trzeba pamiętać o nagłówkach poczty tej wysyłanej przez mail() jak i smtp bo zostaje ip maszyny wysyłającej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Pewnie po to, żeby nie było widać, że to np. Youhosting Nie, chcę postawić drugi serwis na tym samym serwerze ale nie chcę żeby ktokolwiek odkrył jakieś powiązania. Dzięki wszystkim za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach