VenoxSkC 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 Witam.Jaki polecacie VPS pod publika TS3 512 slot ?Czy vps z firmy http://vihost.pl/ VPS 2 da rade utrzymac 400 -500 typa? Proszę o pomoc : } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Kwiecień 9, 2020 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenoxSkC 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 (edytowany) Chodzi o tego vps za 47 PLN ? Bez limitu transferu - port 20 Mbit . Tez marti mnie ten transfer w ViHost dlatego zwróciłem się o porade tutaj . Edytowano Sierpień 5, 2013 przez VenoxSkC (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Kwiecień 9, 2020 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenoxSkC 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 (edytowany) Narazie sie wstrzymam Moze ktos sie wypowiedzien na temet tego : ? http://hyperhost.pl/serwery-vps.php Edytowano Sierpień 5, 2013 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 Na twoim miejscu rozważył bym zakup czegoś w Biznes-hoscie. Nie wiem ile dokładnie masz na to pieniążków więc nie powiem dokładnie co i jak. Lecz 2 pakiet oferty BH spokojnie powinien ci wystarczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenoxSkC 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 Biznes host ma blokade vps jesli ktos daje ddos . z tego co sie dowiedziałem 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 Taka politykę prowadzi większość firm hostingowych - tak na przyszłość Możesz rozważyć zakup VPS w HostTeam.pl albo serwera dedykowanego z usługą anty ddos. (Choć prawda jest taka, że jak ktoś będzie chciał cie odstrzelić to i tak to zrobi) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 Ja ci polecę usługi np. net-speak.pl, vpsy z ochrona ddos, warszawa. Każda firma szanująca innych klientów po pierwszym ataku cie wyrzuci przerabiałem to pare razy, przenosilem sie od firmy do firmy.Pozdrawiam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 (edytowany) Bez ochrony anty-ddos nie masz co startować, chyba że z serwerem prywatnym i zaufanymi userami. Transfer tak jak pisałem w tamtym temacie (dzięki @linoskoczek) waha się od 3-4 GB / user na miesiąc, oczywiście zakładając średnie używanie tego serwera bo jak na miesiąc wpakujesz tych 400 userów na jeden kanał to pójdzie 100x tyle. Wracając do ddosów to jest to straszna plaga jeśli chodzi o TS3 i mówię Ci serio, że dopadnie Cię prędzej czy później, KAŻDY popularny serwer TS3 w Polsce już dawno przeniósł się do hosteam lub innego providera anty-ddos, a Ci którzy nie mają zamiaru wydawać na to kasy bo ich do reszty jeszcze nie powaliło, żeby sobie na śmieszny serwerek głosowy wyskakiwać ze stówek (tak jak ja) siedzą na prywatnych serwerach wyłącznie dla zaufanych osób. I m.in z tego powodu mój serwer liczący sobie ~200 userów działa stabilnie i bez problemów odkąd go sprywatyzowałem. Procesorem również bym się nie martwił bo ja zużywam ledwo połowę 1 threada mojego atoma N2800 1.86 GHz, więc na te 500 osób 3 GHz powinny starczyć, o ile to nie są jakieś słabe procesory i nie ma oversellingu rzędu 1500%. Natomiast co do rurki na początku pisania tego posta zapuściłem vnstat -l i tak się przedstawiają jego wyniki: eth0 / traffic statistics rx | tx --------------------------------------+------------------ bytes 17.23 MiB | 28.86 MiB --------------------------------------+------------------ max 1.25 Mbit/s | 2.15 Mbit/s average 820.42 kbit/s | 1.37 Mbit/s min 552 kbit/s | 824 kbit/s --------------------------------------+------------------ packets 131326 | 202206 --------------------------------------+------------------ max 1091 p/s | 1774 p/s average 763 p/s | 1175 p/s min 572 p/s | 782 p/s --------------------------------------+------------------ time 2.87 minutes Przy 94 userach w tym momencie. Edytowano Sierpień 5, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenoxSkC 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2013 A polecacie jakis hosting z ANTY-DDOSEM ? czy trzeba samemu sie zabezpieczyc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2013 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Kwiecień 9, 2020 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenoxSkC 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2013 Więc tak z tego co się dowiadywałem to vps w hosteam.pl niema anty ddosu jest tylko na serwerach dedykowanych a one tez mają swoją cene a net-speak.pl oferuje VPS z anty ddosem a ma ktoś jakieś doświadczenia z net-speakiem ? Moze ktos sie cos wypowiedziec na ich temat . ? Z gory dziekuuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenoxSkC 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2013 Żeby na net-speaku postawic serwer ts3 to musze wrzucic ok 100zl . A na temat tych voice vps jest tam dostep do ftp ? czy tylko only panel bo wiem ze ssh to tam niema Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2013 Spróbuj w Ultimahost, będziesz zadowolony :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenoxSkC 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2013 Napisałęm do nich meila zeby cos wiecej sie dowiedziec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach