hellas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Witam, postawiłem na vb windiows server 2003, wszystko juz mam na nim przygotowane, tylko mam 1 problem. Za cholere nie moge udostepnic zewnetrzego ip. Tzn, mam zewnetrzne ip, i jak probuje sie polaczyc z serwerem ktory postawilem na vb jest zero reakcji. Probowalem kazdego polaczenia w settings>network.. vb stoi na laptopie z win7. Tak mam router. Stale zew ip. Ktos z wiedza moze by mi pomogl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Kontener wepnij do bridge w domowej sieci i na routerze zrób odpowiedni wpis w przekierowaniu portów na ip, który ma ten kontener. Opcja ta zazwyczaj nazywa się virtual servers, port forwarding. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Zapomniałbym, w routerze będzie zapewne taka opcja jak DMZ, podaj w niej ip kontenera, wtedy wszystkie porty będą przekierowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hellas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Dzięki za zainteresowaniem, ale powoli bo jestem w tym laikiem. Jakiś poradnik od A do Z jak to wszystko zrobić? bo zupełnie się w tym nie łapie :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hellas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 tp-link tl-wr543gAle co tu ma router do vm? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hellas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 (edytowany) czyli jak dodam na tamten adres ip wszystkie porty przykład od 1-60000, to wszystko juz bedzie dzialac na moim ogolnym ip? i na vb network ma byc bridged adapter tak? Dzięki, pomogło Edytowano Sierpień 3, 2013 przez hellas (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach