IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Cześć Mam za pomocą crona uruchamiany skrypt php co 5 minut i potrzebuję żeby output zapisywał mi się do jakiegoś logu (obojętne jakiego). W tej chwili nie mam żadnego MTA zainstalowanego bo nie potrzebuję, a na maila bym nie chciał tego dostawać tylko do logu, bo tak mi wygodniej W tej chwili w syslogu mam: Aug 3 22:17:01 icebeast /USR/SBIN/CRON[16869]: (root) CMD (/usr/bin/php5-cgi /var/www/debug.php) Aug 3 22:17:01 icebeast /USR/SBIN/CRON[16868]: (CRON) info (No MTA installed, discarding output) Da radę jakoś to ustawić żeby mi zapisywało do logu (systemowo, nie w samym pliku php)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 A sprawdzałeś /var/log/cron ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 W ogóle nie mam takiego pliku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Spróbuj przekazać potok do jakiegoś pliku poprzez dodanie na końcu komendy: >> /sciezka/do/pliku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Dzięki, dodanie komendy ze ścieżką do logu zadziałało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 (edytowany) Miło mi A normalnie ten skrypt z przeglądarki odpalasz? Edytowano Sierpień 3, 2013 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach