Mleneso 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 (edytowany) Witam serdecznie. Chciałbym się zorientować, jakie są firmy na rynku, tego typu, czyli nie płacę za wolne 50gb na dysku, tylko płacę tyle - ile faktycznie wykorzystuję. Czy jest coś takiego na rynku? Pozdrawiam serdecznie. Edytowano Sierpień 3, 2013 przez Mleneso (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Nie spotkałem się z taką ofertą na rynku, ale zobacz na zenbox.pl Tam nie masz limitów, płacisz tylko z góry za liczbę unikalnych odsłon. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mleneso 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 (edytowany) Jeśli moje skrypty by obciążały na tyle serwer, to zapewne bym się nad tym zastanowił. Nielimitowany transfer - dajmy na to przy 1 pakiecie, wiadomo że nie zużyję go dużo, to samo z dyskiem. Nie będę się dalej rozpisywał. Krótko - to nie dla mnie. Na razie dziękuje, czekam na dalsze propozycje. Edytowano Sierpień 3, 2013 przez Mleneso (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Takie coś nie ma szans na rynku i dlatego tego nie ma. Kosztowałyby zasoby z 10 razy więcej niż normalne konta. Hosting kupuje się w pakietach bo wtedy jest taniej. A nie płaci się za same zasoby tylko za całokształt - bok, oprogramowanie, zabezpieczenia serwerowni, nadmiarowość łącz, prąd z kilku źródeł dla serwerów, klimatyzację itp. To nie jest chleb to jest usługa składająca się z wielu składników. A nawet chleba chyba nie sprzedają na kromki. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mleneso 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 (edytowany) Chyba chciałeś powiedzieć, że wtedy usługodawcy nie będę mogli sprzedać mojej niewykorzystanej pojemności komuś innemu. Jakoś to się nazywa, ale nie mogę sobie przypomnieć. Edytowano Sierpień 3, 2013 przez Mleneso (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Chyba chciałeś powiedzieć, że wtedy usługodawcy nie będę mogli sprzedać mojej niewykorzystanej pojemności komuś innemu. Jakoś to się nazywa, ale nie mogę sobie przypomnieć. Overselling i dlatego w pakietach jest taniej. W usługach kiedy nie każdy używa cały czas i do końca swoich zasobów takich jak telefony, internet, hosting itp. jest to zysk dla klienta bo ma taniej pakiet niż by musiał zapłacić jeśli wszyscy byliby rozliczani za każdą jednostkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 www.gbzl.pl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mleneso 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 (edytowany) Słyszałem, no i słyszałem też o ich "bez limitu". Nie musi być super tanio, cena ma być normalna. Chyba że będzie się opłacało kupić normalny pakiet, niż to co chcę, bo będzie cena wyższa. Edytowano Sierpień 3, 2013 przez Mleneso (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Co chcesz hostować w takim modelu rozliczeniowym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mleneso 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Nie mam jakiegoś konkretnego planu, ale gdy moje BH zacznie mi "brakować", będę się rozglądał za czymś. Na razie rozwijam pewien projekt, i nie spodziewam się jakiegoś napływu ludzi. Jedyna opcja, to zapewne jakiś inny projekt, którego nie jestem w stanie przewidzieć. Tak badam teren, na przyszłość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wygodad 31 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 Witam serdecznie. Chciałbym się zorientować, jakie są firmy na rynku, tego typu, czyli nie płacę za wolne 50gb na dysku, tylko płacę tyle - ile faktycznie wykorzystuję. Czy jest coś takiego na rynku? Pozdrawiam serdecznie. Jeżeli dobrze zrozumiałem chcesz płacić za zasoby, jakie 'zużywasz' - w takim razie skorzystaj z np. oktawave.com... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 Jaki masz obecnie pakiet w BH? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mleneso 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 Jaki masz obecnie pakiet w BH? Pierwszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 No to dobrze. Wiesz już jaki jest rynek,jakie są oferty więc jak będzie mieć coś ciekawego z projektów to wybierzesz interesujący model rozliczania i będziesz płacić czy to za wejścia unikalne czy rozliczanie pakietowe albo w jakieś chmurze obliczeniowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 A nawet chleba chyba nie sprzedają na kromki. Sprzedają. W "mojej" piekarni jest taki mega bochen chleba (kilka kg) z suszonymi owocami. Ciężko było by to kupić w postaci połowy czy nawet ćwiartki chleba dlatego jest na kromki na wagę. Nielimitowany transfer - wiadomo że nie zużyję go dużo 1. Nie ma czegoś takiego jak "nielimitowany transfer" 2. Skoro go nie potrzebujesz to na cholerę ma być "nielimitowany"? 3. Chyba chciałeś powiedzieć, że wtedy usługodawcy nie będę mogli sprzedać mojej niewykorzystanej pojemności komuś innemu. Jakoś to się nazywa, ale nie mogę sobie przypomnieć. Nazywa się to overselling i jest PODSTAWĄ EGZYSTENCJI hostingu współdzielonego. Jego negatywne zabarwienie to wynik dzieciaków bawiących się w hostink i zaniku logicznego myślenia. Gdyby nie ta możliwość to zatrzymalibyśmy się na hostingu kosztującym grube setki złotych. Miesięcznie. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 Jeśli chcesz płacić jeszcze mniej za hosting to takiej oferty nie ma. Jeśli chcesz płacić wiecej to każda chmura ma tego typu rozliczanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 @Bartek no wiesz co czemu koledze powiedziałeś o pieniądzach. Teraz się zrozumie że wszystkie jego poczynania są za tym aby zapłacić więcej niż płaci do tej pory tylko dla tego że nie wybierze pakietu z tabelki tylko z suwaczka . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prowebit 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 (edytowany) Co do wspomnianej oferty możesz jeszcze zapoznać się serwerami w chmurze które możesz w łątwy sposób dostosować do swoich potrzeb. Tu pokazuje ci przykładowe trzy firmy jak wpiszesz w google znajdziesz ich więcej. : Dataspace.pl cloud.gts.pl takecloud.pl Edytowano Sierpień 5, 2013 przez prowebit (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 Niefajną wpadkę zaliczyli, szczególnie dla klientów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 Mało która chmura nie zaliczyła wpadek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 Jednak beyond to najwyższa półka w Polsce. Przepraszam jaka półka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 Karol, cenowa to tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2013 Proszę trzymać sie tematu dyskusji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prowebit 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2013 Chmuri znam strony ktorych zadna polska serwerownia nie chciala hostowac z powodu ogromnych ddosow. Beyond ma zaplecze aby przyjac ogromne ataki. Wydaje mi się że na dzisiejsze czasy każde data center ma już takie zabezpieczenia raczej to nowość nie jest. A co do ataków typ DDOS to niestety ale nie ma żadnej 100 % metody na ich unikanie też chyba warto o tym pamiętać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2013 Jeśli chodzi o DDOS to kwestia tylko i wyłącznie kasy. Albo mamy takie rurki jak 10 gigabitów i wtedy takie gigowe dosy nie robią za wiele bo ciągle jest dostęp do wszystkiego. Druga opcja jest w sprzęcie który jest specjalnie przystosowany do takich akcji. Najbardziej mnie śmieszą klienci serwerków TS które chcą aby za ~50zł przyjmować dosy łączem za ~2k bo tak i koniec... Nikt w normalne strony nie atakuje codziennie tak aby serwerownia miała problem bo klient płaci 50zł a myśli że będzie ważniejsi niż 1000 innych klientów razem wziętych.No cóż może to się kiedyś zmieni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach