pablo128 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 Witam, chciałbym przedstawić proste, łatwe w obsłudze i przyjemne narzędzie dla webmasterów, designerów i koderów. Dzięki niemu w prosty sposób przy małym nakładzie sił stworzysz kod, który potrzebujesz. Nie musisz znać się na programowaniu, aby przyspieszyć wykonywanie czynności webmasterskich. Aplikacja Generator kodu jest na licencji Freeware, a więc jest bezpłatna. Więcej: http://netrotech.pl/pl/pswiderski/download/generator-kodu/3 Zapraszam do testowania. Proszę o komentarze i uwagi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Stępień 75 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 (edytowany) A wersja na linuxa będzie? Tylko do czego on się przyda, bo naprawdę nie wiem do czego bym mógł go użyć ?Edit: Dobra już zauważyłem przykładową implementację, mi to się nie przyda bo dłużej bym się bawił w Twoim programie niż jakbym sam miał stworzyć od podstaw tabelkę, ale rób dalej bo może to rozwiniesz na tyle, że faktycznie zacznę sam używać tego Edytowano Sierpień 3, 2013 przez Bartosz Stępień (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pablo128 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 A wersja na linuxa będzie? Tylko do czego on się przyda, bo naprawdę nie wiem do czego bym mógł go użyć ? Edit: Dobra już zauważyłem przykładową implementację, mi to się nie przyda bo dłużej bym się bawił w Twoim programie niż jakbym sam miał stworzyć od podstaw tabelkę, ale rób dalej bo może to rozwiniesz na tyle, że faktycznie zacznę sam używać tego Póki co nie Generalnie zakładam, że użytkownicy Linux'ów i Mac OS Xów korzystają z odpowiednich emulatorów (np. wine). Exe to pewien standard, ale oczywiście nie wykluczam wypuszczenia wersji standaryzowanych typowo pod systemy unixowe. Tutaj chciałem dać użytkownikom duże pole do manewrów i większą elastyczność dostosowania do własnych potrzeb. Ja sam z tego korzystam przy generowaniu elementów formatki, gdy są one takie same, ale różnią się pojedynczymi parametrami. Wyklikanie ręczne np. 10 progressbarów wraz z ich skonfigurowaniem jest absolutnie niedopuszczalnym czasowo zajęciem. Przy generatorze piszę formułkę dla jednego progressbara, a potem nazwy tych progressbarów różnią się numerkiem - iterator. Generator jest uniwersalny, ma generować kod, czyli teoretycznie można w nim wygenerować kod w każdym języku programowania. Tak, tutaj są przykłady: http://netrotech.pl/pl/pswiderski/blog/nowa-aplikacja-generator-kodu/15 ale oczywiście można tworzyć różne, własne kombinacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Kwiecień 9, 2020 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 Pomyśl o instalce msi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wygodad 31 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2013 [...]Tutaj chciałem dać użytkownikom duże pole do manewrów i większą elastyczność dostosowania do własnych potrzeb. Ja sam z tego korzystam przy generowaniu elementów formatki, gdy są one takie same, ale różnią się pojedynczymi parametrami. Wyklikanie ręczne np. 10 progressbarów wraz z ich skonfigurowaniem jest absolutnie niedopuszczalnym czasowo zajęciem. Przy generatorze piszę formułkę dla jednego progressbara, a potem nazwy tych progressbarów różnią się numerkiem - iterator. Generator jest uniwersalny, ma generować kod, czyli teoretycznie można w nim wygenerować kod w każdym języku programowania. Tak, tutaj są przykłady: http://netrotech.pl/pl/pswiderski/blog/nowa-aplikacja-generator-kodu/15 ale oczywiście można tworzyć różne, własne kombinacje Jest coś takiego jak 'Emmet - the essential toolkit for web-developers' - dostępny dla dużej ilości edytorów kodu... - http://emmet.io/download/ ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pablo128 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2013 Najpierw musiałby działać na Wine. Przy uruchamianiu wyświetla się, że potrzebuję javy. Gdy wine chce automatycznie pobrać javę, to strzela błędami 403. Lepiej zakładaj, że użytkownicy korzystają z VirtualBox i VMware Wstawię wersję JAR w najbliższym czasie. Pomyśl o instalce msi. Będzie multiplatformowa JAR po aktualizacji. Lepiej pomyśl o wersji webowej. Kto dzisiaj będzie instalował dodatkowe oprogramowanie, żeby sobie tabelkę wygenerować... Przemyślę to - bardzo dobry pomysł. Dzięki Jest coś takiego jak 'Emmet - the essential toolkit for web-developers' - dostępny dla dużej ilości edytorów kodu... - http://emmet.io/download/ ... Tak, ale to jest jednak zupełnie inne podejście, fajne i zapewne lepsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach