Dawid Sobieraj 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2013 Hej, Posiadacie scentralizowany panel/usługe pod którą podpinacie serwery ( apka na windows ) która pinguje/sprawdza stan itd. serwerów ? Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2013 (edytowany) Pingdom.com posiada apkę na androida Powyżej 1 serwera, musisz mieć wykupione płatne konto Mój błąd - apka jest tylko na androida i na iPhone'a. Edytowano Sierpień 2, 2013 przez behemoth (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2013 Ja używam tego: https://amon.cx/ Całkiem sprawnie działa i niedrogie 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2013 zabbix/nagios Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2013 The Dude Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czakoszek 12 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2013 Ze swojej strony polecam Zabbix'a, są również jakieś aplikacje na android'a, ios. Oferuje dużo możliwości tak w przypadku nagios'a. Potrzebujesz czegoś konkretnego to zastanów się nad: nagios bądź zabbix - tutaj kwestia gustu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2013 Zabbix jest fajny, nagios zresztą też. Któreś z tych dwóch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2013 zabbix + zabbkit na ios-a + parę własnych narzędzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lantan Grzegorz Czerwiński 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2013 A do nagiosa polecam dodatek nconf, bardzo ułatwia dodawanie kolejnych maszyn przy większej ilości serwerów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2013 Jeszcze munin w wersji asynchronicznej jest fajny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2013 Observium jest ładną kolorową zabawką . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LANcaster (kotkowicz.pl) 52 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2013 Chłopaki, szybkie pytanie - byłby ktoś z Was zainteresowany usługą monitorowania serwera, wraz z powiadomieniami SMS/E-mail, opartą na Zabbixie? Mam całkiem dużą bazę checków, a jednak co zewnętrzny monitoring, to zewnętrzny monitoring. ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2013 The Dude Ktoś korzystał z tego programu? Jak on się sprawdza w praktyce? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2013 Ja korzystalem ale sprawdziłem nim tylko switche czy stacje bazowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach