h81 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2013 (edytowany) http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml Myślałem o tym pierwszym oraz trzecim ale czy on starczy pod hosting ? Prosze o podobne oferty a i jeszcze jedno pytanie moge otworzyć Hosting non-profit czy to jest Legalne ? Bez pobierania opłat? Dodam że mój budżet to 350zł mc na dedyka . Edytowano Lipiec 31, 2013 przez h81 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2013 Non-profit bez zbiórek możesz. Ale co z tego będziesz miał? Ten serwer pod hosting dynamicznych stron wystarczy, wszystko zależy ile będzie w sumie tych stron, na jakich skryptach będą i jak często będą odwiedzane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
h81 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2013 up okolo 1500 stronCo bede miał reklamy; ) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2013 Te na Atomach się pod hosting nie nadają, jedna popularna strona na Worpressie z paroma wtyczkami-pierdołami i bez sensownego cache może je zabić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2013 Nie doczytałem I posta. W rachubę pod hosting wchodzi tylko ten trzeci oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2013 Z takim budżetem zainteresuj się raczej tym: http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/sp-bestof.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
h81 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 Up ale po co mi 32gb ram ? starczą 2-4 Tylko dysk ssd..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
h81 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 Up no ale chyba strony nie zjedzą 32gb ram to by było chore.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 @h81: 1500 stron, niech 500 będzie wizytówkami, reszta PHP + MySQL. Zobaczysz jak szybko ludzie zaczną uciekać od Ciebie, bo będziesz miał Internal Server Error. Dolicz sobie do tego ram zajmowany przez panel. ClamAV i całą resztę, niezbędną do działania współdzielonego środowiska. Nagle zobaczysz, że 16GB to zdecydowanie za ciasno dla tego wszystkiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
h81 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 Up a 2 dedyki kimsufi 16gb dadzą rade? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 Zacznij od jednego, po co drugi ma stać i się nudzić? Będzie dostawał czkawki, to przesiądziesz się na coś mocniejszego i po problemie. Chyba, że od razu planujesz, że w momencie włączenia maszyny będzie na niej działać 1500 stron... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
h81 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 up w 1 miesiacu sądze ze z 500stron+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
h81 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 Up czyli ten za 300 na ile stron max mi starczy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 Będę szczery - nie masz najmniejszego pojęcia o tym jakie są wymagania, a chcesz stawiać hosting na półtora tysiąca stron... Zacznij może od hostowania kilku - kilkunastu i przekonaj się, że wcale takie proste to nie jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Kwiecień 9, 2020 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2013 Żeby nowe skrypty działały w miarę sprawnie muszą mieć te min. 128 MB pamięci dostępne. na 1 GB RAMu wyjdzie 8 sztuk. na 30 (2 trzba odjąć na demony i jakiś minimalny cache) wejdzie Ci 240 cięższych cmsów/blogów/forów/itp. Nadal wydaje Ci się, że uciągniesz 1500 stron na 2-4GB? To dopiero byłoby "chore". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach