gibos 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 Witam, Aktualnie nie potrzebowałem czegoś w zasadzie większego (serwera) pod to co miałem. Jednak niebawem mam zamiar wszystkie strony (wizytówki) klientów przenieść na jeden serwer - nie ma tego bardzo wiele (powiedzmy, ok 20 gb danych, nie więcej niż 40 gb transferu miesięcznie). Do tego dochodzą coraz częściej pojawiające się wirtualne spacery, które trochę potrzebują przestrzeni i transferu. W miedzy czasie chcę jeszcze uruchomić serwis lokalny z ogłoszeniami stałymi (stałe zdjęcia, spacery, prezentacje wideo) nieruchomości i noclegów. Dlatego trochę wymagania wzrosną. Poszukuję czegoś 1. stabilnego 2. z większym zapasem, ale jednocześnie redukującego koszta początkowe (powiedzmy w granicach pierwszego roku 300 ew. lekko plus zł) 4. z dostępem do b/o stron www/domen, baz danych 5. z możliwościami powiększania/zmian na np. VPS bez większych problemów - tutaj chodzi mi głównie o to, by móc przy ew. wzrostach wymagań oraz dochodów bez zbędnego przenoszenia ponownego wszystkiego zwiększyć limity/wymagania wobec serwera. Zastanawiałem się w chwili obecnej nad ofertą: - o12.pl (średni, największy wirtualny) - zenbox.pl (tutaj na początek 25k i ew. podnoszenie wymagań) - fr.pl (tutaj pakiet Andromeda) Jakieś wskazówki? propozycje? dzięki wielkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progreso.pl 94 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 http://progreso.pl/hosting/ - plan biznes 50 GB, reszta b/o - obsługuje serwisy z 100k UU / m-c (ale nie rozliczamy tego wg UU, jest flat fee), jest możliwość płynnego przejścia do hostingu hybrydowego; Ceny na 5 lat do przodu są tutaj: http://progreso.pl/o_nas/polityka_cenowa/ Ceny hostingu hybrydowego - daj znać, podeślemy na PW pdf z parametrami i cennikiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 W Kei jest obniżka cen, zainteresuj się ich ofertą - za przyzwoitą cenę dostaniesz dość miejsca, nielimitowany transfer, uczciwą politykę dotyczącą użycia pozostałych zasobów (CPU, RAM - statystyki na żywo, bez ściemy, dostępne w każdej chwili w panelu użytkownika). Do tego sprawne serwery, dobre łącza i kumata obsługa klienta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach