filipg96 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2013 Witam, Mam serwer kimsufi z Debianem, panel Webmin. Logując się na konto ftp mogę modyfikować usuwać itp. wszystkie pliki, ale tylko z głównego folderu. Wchodząc w inne foldery nie mogę nic zmienić - wykasować, zmienić CHMODów ani nic tam dodać. Próbowałem już wszystkiego ! Modyfikować mogę tylko główny folder /www/ Jak mogę to zmienić ? Bez modyfikacji podfolderów nie będzie działac moja strona, której skrypt wymaga ustawienia CHMODów na 777 w niektórych folderach Pozdrawiam i proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipg96 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2013 Najczęściej są to błędy 553 could not create file kiedy coś uploaduje Strona to filesrapid.pl do tego skryptu potrzeba 777 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipg96 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2013 ale bez 777 nie działa download czyli główna funkcja tego skryptu. A jak te uprawnienia najprościej zmienić na webminie ? Za bardzo się na tym nie znam, instalację zlecałem a nie robiłem tego sam. Mam 2 konta : root do zarządzania serwerem i ftpuser do ftp. O co dokładnie Panu chodzi o tego właściciela plików? Pozdrawiam i dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2013 jako root: cd /var/www ls -la Daj wynik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipg96 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2013 gdzie to mogę wpisać ? Sorry za takie głupie pytania ale pierwszy raz mam styczność z Webminem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2013 Przez ssh, webmin nie ma nic do tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipg96 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2013 wyszlo cos takiego: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipg96 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 użytkownik przypisany do var/www po wpisaniu tego wyszło: drwxr-xr-r 15 ftpuser root 4096 07-29 19:18 /var/www Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach