R@fi 64 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2013 Witam,troszke oczytałem sie na tym forum jakto sie przenosi z phpBB na mybb poprzez merge system lecz nie wiem gdzie go zainstalować tzn przemo > phpbb3 > MyBB 1.6.x za kazdym razem musze instalować ten moduł ? oraz kolejno phpbb3 i mybb czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2013 (edytowany) No tak, bo najpierw musisz migrować na BB3, a dopiero później na mybb. Tak czy siak nie zrobisz tego, spieprzysz kodowanie i będziesz miał krzaki. Robiłem to Dziesiątki razy i niestety wyszła z tego lipa, jak nie posty były z krzaczkami to nazwy działów, musiałem później ręcznie zmieniać. Możliwe, że jest już nowsza wersja merge, która nie ma z tym problemów. Za moich czasów nie dało się ominąć krzaków. W necie masz mnóstwo informacji na ten temat. Silniki for sobie instaluj w podfolderach i baw się z migrację bazy Trzymam kciuki Spróbuj jeszcze migratora mybb: https://forum.mybboard.pl/watek-mybb-mybb-migrator-polski-merge-system_9625 Edytowano Lipiec 26, 2013 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2013 No tak, bo najpierw musisz migrować na BB3, a dopiero później na mybb. Tak czy siak nie zrobisz tego, spieprzysz kodowanie i będziesz miał krzaki. Robiłem to Dziesiątki razy i niestety wyszła z tego lipa, jak nie posty były z krzaczkami to nazwy działów, musiałem później ręcznie zmieniać. Możliwe, że jest już nowsza wersja merge, która nie ma z tym problemów. Za moich czasów nie dało się ominąć krzaków. W necie masz mnóstwo informacji na ten temat. Silniki for sobie instaluj w podfolderach i baw się z migrację bazy Trzymam kciuki Spróbuj jeszcze migratora mybb: https://forum.mybboard.pl/watek-mybb-mybb-migrator-polski-merge-system_9625 Ten migrator mybb ba być zainstalowany na przemie ? bo nie bardzo rozumiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na 5tyk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2013 Ma być zainstalowany w MyBB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach