cashmajster 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2006 Mój wujek ma Firmę "X". Jego Nazwisko to również X. Mamy takie same nazwiska. Kłopot jest w tym, że nie zdąrzyłem zająć domeny X.pl! Zrobił to przede mną 3 miesiące temu Gdyby pomyślał o tym wcześniej... Pod tą stroną znajduje się oferta jego firmy. Domena zarejestrowana na osobę prywatną. Zależy mi BARDZO na tej domenie, ponieważ mogę sądzić, że będę sławny. Np. już w tej chwili piszę ebooka do ZłotychMyśli. Macie jakiś pomysł jak przejąć tę domenę bez dogadania się z wujkiem? A może macie jakieś pomysły jak go do tego przekonać? Ciężko będzie, oj ciężko Nie mamy zadobrych kontaktów "rodzinnych". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luke 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2006 No ja proponuje umów się z wujkiem że wzamian za domenkę odstapisz mu np. 10% z dochodów z ebooka lub 5% dochodów z pierwszej książki, albo np 1% z książek wydanych w ciągu najbliższych 5 lat (żeby nie miał zbyt wiele, za "głupią" domenkę, wiadomo będziesz sławny a tacy ludzie zarabiają naprawde dużo i piszą piszą ciagle piszą ) Albo zarejestruj sobie domenke .eu Przepraszam jak masz na nazwisko ? :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jamesbond 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2006 Hej. Nie daj się podpuścić komuś kto Cie pyta o nazwisko. Może się zdarzyć, że skoro jesteś bliski sławy, to niedługo cybersquaterzy zarejestrują domeny z Twoim nazwiskiem we wszystkich w Państwach, ze wszystkimi rozszerzeniami. I co wtedy ? Jeśli będziesz planował eksansję na rynki zagraniczne ? Ja bym na Twoim miejscu faktycznie zaczął rejestrować wszystkie wolne nazwy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Max 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2006 czy tylko mnie rozsmieszylo zdanie "... ponieważ mogę sądzić, że będę sławny"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cashmajster 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2006 Heh... Chodzi poprostu o to, że jestem także iluzjonistą i hipnotyzerem. Robię małe występy. Za kilka lat może będę robił potężne występy estradowe. Dodatkowo mieszam się do polityki, a najlepsze jest to, ze nie mam nawet 16 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aftereight 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2006 Chodzi poprostu o to, że jestem także iluzjonistą i hipnotyzerem. Hej, no to w czym problem - hipnotyzujesz wujka, podsuwasz mu do podpisania dokument cesji domeny i sprawa załatwiona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2006 a najlepsze jest to, ze nie mam nawet 16 lat Nie popadnij tylko w samouwielbienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach