Mleneso 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 (edytowany) Witam serdecznie. Chciałbym sobie wymienić serce mojego blaszaka (AMD Athalon 7750) na jakiegoś intel cora i3/i5 Posiadam płytę główną: MSI GA-M61PME-S2 Kartę graficzną: Ati Radeon HD 4850 Moje pytanie: Czy ten procesor byłby kompatybilny z tą płytą główną (jeśli nie, to na jaką można wymienić) i zasilaczem zasilacz atx 12v 2.2 compatible Oraz jeszcze drugie pytanie, czy ten procesor da mu kopa? Na mój komputer generalnie nie narzekam, wszystko chodzi jak należy, no ale można coś ulepszyć Ew. wchodzi w grę wymiana karty graficznej Miłego dnia życzę. Edytowano Lipiec 18, 2013 przez Mleneso (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 1. Masz plyte gigabyte, nie msi 2. Wiadome jest ze do plyty pod amd nie wsadzisz procesora intela 3. Karta graficzna to zabytek do i3/i5 4. Zasilacz... nie podales zadnych oznaczen, ale stawiam ze jakis chinski i bedzie do wymainy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mleneso 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 (edytowany) 1. Właśnie Gigabyte, mój błąd. Aha, czyli w sumie cały komputer byłby do wymiany Chyba że procek jakiś od AMD. Ktoś ma jakąś propozycję w związku z tymi procesorami AMD? Edytowano Lipiec 18, 2013 przez Mleneso (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 Dla woli ścisłości, to jest płyta Gigabyte - http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m61pme-s2_2x/ Do tej płyty nie wsadzisz nic, co da zauważalnego kopa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 Do tej płyty nie wsadzisz nic, co da zauważalnego kopa. Zawsze może sprówbować podłączyć kompa bezpośrednio do 400V a nóż widelec nastanie cud i Atholn poza ciepłem coś więcej wykrzesa z siebie A poważnie to przejście na procesor Intela wiąże się z wymianą większości podzespołów bo to dwie różne architektrury. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mleneso 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 Dobra dzięki. Rozejrzę się za laptopem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach