cabana 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 (edytowany) Witajcie Mam taki problem, bind nie chce mi przyjąć wpisu pod postacią m IN A 188.xxx.xxx.xxx Dziwne troche, jedna literka i nie chce działać. Reszta działa normalnie. named-checkzone nie widzi błędu. bind normalnie się restartuje, ale zmiana z subdomeną "m" się nie rozchodzi czy to na master czy zapasowych DNS. Macie jakiś pomysł? Edytowano Lipiec 18, 2013 przez cabana (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 Podniosłeś serial strefy o jeden w górę?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 Oczywiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 Podaj więcej szczegółów dotyczących konfiguracji strefy dns domeny, ciężko bez tego pomóc. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 Zobacz czy nie masz też takiego wpisu w strefie (dublujący się) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2013 (edytowany) Zobacz czy nie masz też takiego wpisu w strefie (dublujący się) Nie, nie ma podobnych Strefa $TTL 86400 $ORIGIN jakasdomena.pl. @ IN SOA ns1.jakisdns.pl. root.jakasdomena.pl. ( 2013061307 ;; serial 2H ;; refresh 1H ;; retry 7D ;; expire 1D ;; TTL ) @ IN NS ns1.jakisdns.pl. @ IN NS ns2.jakisdns.pl. @ IN NS ns3.jakisdns.pl. @ IN NS ns4.jakisdns.pl. @ IN NS ns5.jakisdns.pl. @ IN MX 10 mail ns1 IN A 188.xxx.xxx.xxx ns2 IN A 5.xxx.xxx.xxx ns3 IN A 5.xxx.xxx.xxx ns4 IN A 5.xxx.xxx.xxx ns5 IN A 176.xxx.xxx.xxx @ IN A 188.xxx.xxx.xxx mail IN A 188.xxx.xxx.xxx www IN A 188.xxx.xxx.xxx m IN A 188.xxx.xxx.xxx Edit: Problem rozwiązany, zmieniłem serial o 2 numery do góry, i restart bind na zapasowych i głównym i poleciało Edytowano Lipiec 18, 2013 przez cabana (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach