kjpp 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2006 Witam! Mam do wyboru dwa serwery, cena jest prawie identyczna, sa to: AMD Sempron 3100+ 1 GB RAM W holandi ping okolo 60 ms Pentium 4 2.66 1 GB RAM W Usa ping ok 160 ms Ktory wybrac? Chodzi mi glownie o roznice w pingach czy bedzie odczuwalna dla odwiedzajacych strony? Pozdrawiam kjpp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpc 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2006 Pingi nie są tak ważne choć im mniejsze tym lepsze pytanie brzmi czy w holandii daja Ci tyle samo co w usa np pod wzgledem supportu. Ja z europy jakis czas temu ucieklem bo administrator czuwal 8-16 pn-pt co mi przestało pasować. Planuje wrocic do Niemiec lub Polski jak znajde odpowiedniego partnera za sensowną cene. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kjpp 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2006 Wg. opini na WHT.com support na tym serverze w USA jest znacznie lepszy. Ma to wieksze znaczenie gdyż obydwa serwery sa full managed! Jesli ping nie ma takie znaczenia zdecydowanie bardziej podoba mi sie oferta z USA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach