tharet 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 Chciałem się dowiedzieć jakie różnice mogą być pomiędzy serwerami DNS i co było by czynnikiem przeważającym w wyborze takiego serwera. Wykupiłem domenę w ovh i hosting w biznes-host.pl i nie wiem czy lepiej mieć serwer DNS w ovh czy host-biznes. Dopiero się zapoznaje z tematem więc żółtodziób ze mnie ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 CloudFlare. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tharet 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 (edytowany) Zbieram informacje więc odpowiedź w formie nazwy firmy mi jakoś niespecjalnie pomaga PS. Wiem, że pewnie mają masę opisów czemu ich firma jest lepsza itp, ale takie informacje są pisane zawsze w celu upolowania klienta, a to mi nie pomoże Edytowano Lipiec 15, 2013 przez tharet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Kwiecień 9, 2020 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tharet 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 (edytowany) A można by było trochę więcej informacji? xD Chce zdecydować pomiędzy ovh i biznes-host więc chciał bym się dowiedzieć jakimi kryteriami się kierować tak jak pisze w pierwszym poście Edytowano Lipiec 15, 2013 przez tharet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 Chcesz zdecydować pomiędzy normalnym dnsem, a normalnym dnsem rezygnując ze wszystkich opcji, które daje CloudFlare? Ok. A zatem jedyna różnica to lokalizacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tharet 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 Mam rozumieć, że nawet darmowy CloudFlare jest lepszy? Jeśli tak to czy w darmowym CloudFlare mogę dowolnie edytować rekordy DNS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2013 Czy sądzisz, że proponowałbym darmowe rozwiązanie jeśli któraś z podanych przez Ciebie propozycji byłaby lepsza? Nie pracuję dla CF. A wracając do pytania, oczywiście że możesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tharet 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2013 Poczytałem trochę o tym i naprawdę jest to dobra opcja. Ale miał bym parę pytań więc jeśli mógł byś odpowiedzieć było by świetnie: Czemu CF ma wsparcie dla Google Analytics? Przecież ono działa dzięki javascripts więc nawet jeśli strona będzie wysyłana statycznie to chyba niema problemu, chyba, że się mylę? Chciał bym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat bo statystyki są dla mnie ważne, a nie chciał bym mieć ich zafałszowanych. I jeszcze jedno pytanie wiesz może na jakiej zasadzie wybierają oni jakie pliki mają być wysyłane statycznie i czy jeśli zedytuje jakąś podstronę/plik graficzny to będzie on od razu wysyłany w nowej postaci, czy będę musiał jakoś poinformować ich o tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2013 Z tego co widziałem (chyba) w panelu to jest tam możliwość ustalenia czasu pobrania (odświeżenia) plików z Twojego serwera, ale pewien nie jestem Sam wczoraj zacząłem przechodzić na CF Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tharet 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2013 Dzisiaj będę sprawdzał, ale właśnie te pytania mnie nurtują, bo gdyby oba były w jakiś przystępny sposób rozwiązane to pewnie bym skorzystał z CF ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piratdrogowy 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2013 A gdzie polecacie, żeby było DynDNS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach