IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2013 Witam W jaki sposób zrobić szybkie wskazanie X domen na jeden katalog? Wiem jak tworzyć pojedyncze domeny + vhosty dla nich, wiem co to aliasy, ale szukając rozwiązania w necie to są tylko z subdomenami tzn. mamy domenę główną np. glowna.pl i kilka subdomen sub1.glowna.pl , sub2.glowna.pl i tworzą aliasy: <VirtualHost *:80>DocumentRoot [ścieżka]ServerName glowna.plServerAlias sub1.glowna.plServerAlias sub2.glowna.pl</VirtualHost> Ja bym chciał zrobić, tak, że mam domene1 , domene2 (są kompletnie różne) i wszystkie wskazują na 1 folder. Jak to zrobić łatwo i szybko, zamiast dla każdej tworzyć nowego vhosta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2013 ServerAlias domena1.pl domena2.pl domena3.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2013 A jak główny mam podać dowolną z tych domen, czy może być jakakolwiek (niezwiązana z aliasem)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2013 dowolna z nich jako główny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach