Rangal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2013 Witam, chciałbym zapytać czy jest możliwość konfiguracji jakiegoś serwera ftp (lub oprogramowania) które robiłoby kopię zapasową przed nadpisaniem pliku na ftp? Chodzi mi o taki mechanizm że wysyłam sobie plik index.php ze swojego komputera na serwer ftp. W tym momencie aplikacja na serwerze lub cokolwiek innego robi kopię zapasową w jakimś miejscu na serwerze. I tak przechowuje powiedzmy 3 ostatnie kopie tego pliku.Pozdrawiam serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2013 pewnie mnie zlinczują ale co tam. Zainteresuj się GIT-em i tam będziesz miał kopie zapasowe oraz co zostało zmienione w kodzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2013 Linczu nie będzie, bo po to jest właśnie GIT. Dla kopi można zrobić mechanizm tworzący kopie automatycznie co jakiś czas np. godzina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rangal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2013 Mam gita już, ale chciałem sobie przed wysłaniem do repo przetestować na serwerze testowym czy wszystko na pewno będzie działać dobrze. Z repo to już leci na produkcyjny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2013 Git może byś ustawiony także do pracy peer-to-peer bez pośrednictwa huba. Możesz też dodać sobie drugiego remote origin kierującego na ten serwer deweloperski. Wtedy robisz najpierw git push testowy_origin master, a jak wszystko zadziała tak, jak należy, no to git push origin do swojego huba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach