Dawid Sobieraj 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2013 Hej, Mam problem, chciałbym wdrożyć klientowi dostęp via ftp/samba/xx do serwera na który składa dokumenty do odpowiednich folderów o nazwie firm, a nastepnie te firmy dostają dostęp do tego folderu i mogą przeglądać dokumenty ( zaznaczam przeglądac, ale rownież dodawać, jednak nie usuwać ). Chodzi o swobodną wymianę dokumentów pomiędzy firmami, jednak bez sytuacji bo klient coś wywalił. O ile mogę coś skonfigurować prawami ftp, to w panelu Directadmin nic nie zdziałam, bo są reguły odgórne. Propozycje ? O dziwo znalazłem urządzenia ktore miło się konfiguruje - Synology, ale jesli dałoby się z tego zrezygnować to dla mnie super -- odchodzi koszt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2013 Może dostęp przez przeglądarkę? Kiedyś wykorzystywałem dwa skrypty net2ftp i ajaxplorer - do tego drugiego jest sporo dodatków. Dla końcowych użytkowników może to być wygodne w użyciu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2013 albo sftp i zamknięcie w chrocie ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2013 a może trochę inne podejście: http://www.alfresco.com/products/community http://owncloud.org/ - dostęp przez www - wersjonowanie - zarządzanie uprawnieniami - wiele kontenerów dla różnych klientów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2013 Rozumiem, że sftp z chrootem by default pozwala limitować uprawnienia w folderze, aby dało się dodawać pliki, ale nie usuwać? Chyba, że chcesz każdej firmie i każdemu klientowi tworzyć konta w systemie - tyle, że trochę dużo tego może być i pewnie będzie to trochę niewygodne. oczywiście że default chroot do tego się nie nada, ale częściowe rozwiązanie jest to.Ponadto maiłem na myśli dla każdego użytkownika dawać osobne konto ( wiem uciążliwe no ale...). Wiadomo, że na każdy złożony problem nie ma jednego gotowego rozwiązania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sobieraj 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2013 Ajaxplorer -- super sprawa, dzięki chłopaki ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach