Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2013 Hej, Wiecie może jak dzięki CSS uzyskać efekt "Crisp" czcionki, taki jak w PhotoShopie. Chodzi o tą "zakładkę" w ustawieniach czcionki: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2013 Nie da się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2013 Standardowe text-rendering i webkitowy hack -webkit-font-smoothing. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2013 Nie mogę się połapać jak ustawić text-rendering oraz -webkit-font-smoothing, żeby uzyskać efekt Crisp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2013 Prawda jest taka, że każda przeglądarka będzie wyświetlała co innego. IE w ogóle oleje te ustawienia, Chrome dzięki obsłudze webkita zrenderuje czcionkę ostrzej, reszta będzie udawać... Ogólnie lepiej sobie odpuść, jak chcesz uzyskać tego typu efekt lepiej użyj czcionki, która "fabrycznie" będzie na taką wyglądać (w google web fonts na pewno coś znajdziesz). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2013 Nie mogę się połapać jak ustawić text-rendering oraz -webkit-font-smoothing, żeby uzyskać efekt CrispToć Ci piszę, że się nie da. Text-rendering Ci tego nie załatwi, a będziesz miał tylko ogromne różnice między przeglądarkami, poza tym, nie wszystkie to wspierają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2013 No okej, dzięki. Szkoda trochę bo mi się ta Crisp spodobała, ale ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach