orton21 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2013 Cześć. Mam na forum taki urywek kodu if ($context['user']['is_logged']) { if (!empty($context['user']['avatar'])) echo ' <p class="avatar">', $context['user']['avatar']['image'], '</p>'; echo ' I jak mogę zrobić aby ten avatar był w rozmiarach 100x100 wyświetlone? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2013 (edytowany) Albo z poziomu css albo w google wpisz: "php skalowanie obrazków". W css nie uzyskasz ładnego efektu. Natomiast w php przy każdym odświeżeniu strony skrypt musi pracować. Więc chyba lepiej jest cachować takie obrazki. Tutaj nawet masz gotowca: http://blog.psboy.pl/2011/05/pomniejszanie-skalowanie-obrazkow-w-php Edytowano Lipiec 5, 2013 przez PrecelusMaximus (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2013 I jak mogę zrobić aby ten avatar był w rozmiarach 100x100 wyświetlone? Przy uploadzie zmienić jego rozmiar, bądź utworzyć miniaturę, jeśli chcesz zachować większe. Ewentualnie, możesz tworzyć takie miniatury w locie a potem sprawdzać zwykłym if'em czy plik istnieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
almafater 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2013 http://joedesigns.com/v22/index.php?page=scripts_widgets&id=67 Kiedyś gdzieś tego używałem i w sumie całkiem nieźle się sprawdziło, zobacz może i u Ciebie będzie przydatne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2013 Najprościej, najszybciej i najmniej zasobożerniej, to w CSS. Dodasz do stylu forum coś takiego: .avatar img { width: 100px; height: 100px; } I każdy obrazek w <p class="avatar"> będzie wyświetlał się w takich wymiarach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2013 Najprościej, najszybciej i najmniej zasobożerniej, to w CSS. Dodasz do stylu forum coś takiego: .avatar img { width: 100px; height: 100px; } I każdy obrazek w <p class="avatar"> będzie wyświetlał się w takich wymiarach. To już lepiej jako tło i odpowiednio skalować. Img będzie brzydko wyglądał w przypadku obrazka o innych proporcjach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach