Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2013 Witam, otóż mam dwie kości pamięci ram DDR2, firmy Patriot, symbol PDc22G5300LLK. Niby obie kości są po 2GB, dokładnie napisane jest tak: "2GB (2x 1GB)", a w systemie wykrywa mi 2 GB jak podłączam obie kości. Gdy podłączam 1 kość, jest 1 GB, a z tego, co widzę 1 kość powinna mieć 2 GB. Tutaj własnie pojawia się zagadka, bo zielonego pojęcia nie mam, co zrobić... Wykluczam uszkodzenie mojej płyty głównej, ponieważ w drugim komputerze też wykrywa po 1 GB na kość. Proszę o jakieś sugestie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2013 "2GB (2x 1GB)" zwykle znaczy że kupujesz zestaw mający razem 2 GB w dwóch kościach każda po 1 GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2013 "2GB (2x 1GB)" zwykle znaczy że kupujesz zestaw mający razem 2 GB w dwóch kościach każda po 1 GB Nie wiem jak mam to rozumieć, ale na każdej z tych kości jest tak napisane. Nie jest to żadne zestaw. Niestety w ogóle nie znam się na bebechach komputerowych . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2013 Otrzymujesz 1 kości po 1GB każda, nawet kod wskazuje, że są to pamięci 1GB każda. Po podłączeniu pamięć się sumuje i masz 2GB w dualu. Co tu do rozumienia? 2 kości po 1 GB żeby autor nie miał wątpliwości żadnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tehiro 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2013 2 x 1GB - Czyt. Dwa razy 1 kość RAM 1GB Czyli dostajesz dwie kości ram po 1GB i razem daje Ci to 2GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2013 Po prostu masz dwie kości po 1 GB ram ;d Wszystko działa jak należy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2013 Napiszcie jeszcze 3 razy bo nie jestem pewien Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2013 Okejo, dzięki za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach