outmc 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2013 Witam jesli zdjęcie wykonane na imprezie jest podpisane imię i nazwisko i portal to czy można to po prostu skasować ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2013 Eee? Co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2013 jesli na zdjęciu jest dodane imię nazwisko i portal to czy można to obrobić kasując ten podpis ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2013 mozesz skasować podpis, ale po co jesli prawo autorskie nie pozwala na uzywanie cudzych zdjęć przez zgody autora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2013 ja jestem autorem zdjęcia które zostało tak własnie przerobione dlatego pytam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2013 (edytowany) Jesteś autorem zdjęcia, a nie przeróbki. Owa przeróbka jest utworem zależnym, które także jest objęte prawem autorskim. Jako autor zdjęcia bazowego możesz zakazać rozpowszechniania owej przeróbki, możesz domagać się tantiem za wykorzystanie twojego dzieła, możesz też domagać się swojego podpisu. No ale nie za bardzo możesz ingerować w już-nie-swoje dzieło Zakładam, że ono zostało obrobione tyci mocniej, niż nałożeniem watermarka. Bo skoro jesteś autorem, to chyba posiadasz oryginał zdjęcia i nie musisz się prosić o nie Edytowano Lipiec 1, 2013 przez kafi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2013 Wyraziłem zgodę jedynie na udostępnianie mojego zdjęcia przez organizatora imprez , organizator wysyła to zdjęcie z moim podpisem a w pewnych miejscach jest publikowane po " kadrowaniu " , skasowany podpis na zdjęciu. nie zależy mi na tantiem itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach