Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies. Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności .
Skocz do zawartości
piotrpiksel

Wymiana walut on-line

Polecane posty

Jak dotychczas wytestowałem tylko wspomniany już internetowykantor.pl.

Waluta i reszta z transakcji na koncie w Deutsche Bank następnego dnia. Całkiem sprawnie.

Dnia 6/24/2013 o 12:42, piotrpiksel napisał:

Chciałbym zapytać czy wymienialiście już walutę online? Który kantor ewentualnie możecie polecić?

zajrzyj na ranking kantorów online http://strefawalut.pl kursy walut ze kantorów internetowych w Polsce,

chyba najlepiej wpierw tam się rozejrzeć i przy okazji skorzystać z ciekawych promocji

korzystałem z internetowego kantoru, ale po roku regularnego korzystania co miesiąc wszedł kantor Alior banku, internetowykantor nie śpieszył się z żadnym bonusem - a bez bonusu to kantor.aliorbank.pl miał lepsze spready.

Do tego opcja ekspresowego przelewu z wypłatą.. no i jednak - to bank, nie jakaś sp zoo. :)

A ja może jestem staroświecki, ale wolę korzystać po prostu z usług banku. Dlatego polecam:

http://kantor.aliorbank.pl/

Bank to jednak jakaś pewność finansowa, co przy większych transakcjach zapewnia spokój. Poza tym w Kantorze Alioru można od razu prowadzić rachunki walutowe, więc odchodzi kwestia kosztów takowych w innych bankach. Przelewy zagraniczne (w określonej ilości) są darmowe. Wygodna jest też możliwość darmowej wpłaty / wyjęcia waluty w kasie banku, co nie jest w kantorach internetowych takie oczywiste.

Dorzucę jeszcze, że do konta dodają darmowe karty płatnicze w USD, EUR. Do płacenia w zagranicznych sklepach internetowych idealne (unikanie przewalutowań), równie dobre gdy człowiek wyjeżdża zagranicę.

Jak kantor to najlepszy w banku :-).

Ależ mi reklama wyszła. Jeszcze powinienem reflinka podkleić i zbierać 20 pln za każde polecenie ;-).

Edytowano przez alien (zobacz historię edycji)

Gość

Ja wychodzę z założenia, że dobre są te kantory, które uwzględniają różne porównywarki, działające już od pewnego czasu, jak np. wspomniana strefawalut.pl. Ale zawsze też szukam jeszcze dodatkowych opinii na różnych stronach internetowych - jeżeli ktoś się już na dany kantor naciął, jakaś wzmianka musi się znaleźć

Jeżeli chodzi o wymienione wyżej kantory - i Aliora, i InternetowyKantor wypróbowałam i nie mam żadnych zastrzeżeń. Walutomat też jest ok, jeżeli się dobrze trafi - nie mamy tam pewności, że w danym momencie możliwe jest zawarcie transakcji na interesujących nas warunkach, musimy wcelować się w oczekiwania innych

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.