zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2013 Witam, Mam problem, jak odpalić to w screenie ? Tutaj mam plik startowy bot.sh #!/bin/bash if [ $1 = 'stop' ] then echo stop >> /root/ts3/ts3bot/tmp/cos.txt date >> /root/ts3/ts3bot/tmp/cos.txt screen -S bot -X quit fi if [ $1 = 'start' ] then echo start >> /root/ts3/ts3bot/tmp/cos.txt date >> /root/ts3/ts3bot/tmp/cos.txt screen -dmS bot php core.php ps ax | grep -v grep | grep -v -i SCREEN | grep links >> /root/ts3/ts3bot/tmp/cos.txt fi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2013 Przecież to się odpala w screenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2013 No niestety wpisuję ./bot.sh start - nic się nie dzieje, w htop ani nawet w ps -aux nie ma procesu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2013 A ścieżki dobre masz podane? Odpalasz jako root? Chmody wykonania chmod +x zrobiłeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2013 To najpierw odpal to bez screena i zobacz jaki będzie efekt i dlaczego Ci coś nie startuje, więcej prób samodzielnego rozwiązania problemu a nie tylko pomoc na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2013 (edytowany) Tak wykonane, przez roota odpalam, bot działał przez 7dni dzisiaj go wyłączyłem bo chciałem zmienić czas poke po zmienieniu na większą ilość sekund chciałem uruchomić go z powrotem i coś nie pyka... To najpierw odpal to bez screena i zobacz jaki będzie efekt i dlaczego Ci coś nie startuje, więcej prób samodzielnego rozwiązania problemu a nie tylko pomoc na forum. Jakbyś mógł poprowadź mnie jak odpalić nie w screenie. PS. Za pomoc mogę zaoferować 10zł^^ Edytowano Czerwiec 23, 2013 przez zoxovsky (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2013 To zacznij od zaoferowania sobie analizy logów tego bota bo jeśli działał i nagle przestał po Twojej edycji configów to stawiam te Twoje 10 zł na to, ze zwaliłeś coś z configami i bot się pewno gdzieś na php errorze crashuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2013 No ale gdzie takie logi popatrzeć? W configu zmieniłem tylko z 10 na 25 sekund aby robił pukanie na kanale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach