IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2013 Witam Stawiam swój pierwszy serwer i postępowałem wg tej instrukcji: http://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-squeeze-with-bind-and-courier-ispconfig-3-p4 Nie miałem u siebie tylko linijki: #:STANDARD: These are standard services. #ftp stream tcp nowait root /usr/sbin/tcpd /usr/sbin/pure-ftpd-wrapper Ale to i tak trzeba by zakomentować. Wszystko działa fajnie, oprócz FTP. Loguję się do ISPConfig, tworzę nowego usera FTP z poziomu panelu i próbuje się do niego zalogować, ale dostaję komunikat o odmowie dostępu bez hasła. Raz udało mi się jakimś cudem zalogować, ale nie mogę już powtórzyć tej sytuacji. Nie dodawałem żadnych nowych użytkowników i nie przypisywałem ich do grup do pureftpd - robiłem wszystko wg powyższej instrukcji. Log, który pobrałem z more /var/log/messages | grep pure-ftpd zawiera: Jun 22 08:24:01 damiszym pure-ftpd: (?@TUTAJ_MOJE_DOMOWE_IP) [INFO] New connection from TUTAJ_MOJE_DOMOWE_IP Jun 22 08:24:03 damiszym pure-ftpd: (?@TUTAJ_MOJE_DOMOWE_IP) [INFO] PAM_RHOST enabled. Getting the peer address Jun 22 08:24:09 damiszym pure-ftpd: (?@TUTAJ_MOJE_DOMOWE_IP) [WARNING] Authentication failed for user [defaultduch] Jun 22 08:24:09 damiszym pure-ftpd: (?@TUTAJ_MOJE_DOMOWE_IP) [INFO] Logout. defaultduch to nazwa użytkownika FTP. Jak poprawnie skonfigurować pureftpd z ISPConfigiem (jeśli on w ogóle ma coś do rzeczy)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach