Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2013 Oczywiście, że jest .. kilka w raidzie 0, szkoda niekiedy SSD dla innego rodzaju raid. Odchodząc od tematów serwerowych, lepiej mieć w domu 2xSSD w raid0 plus backup niż 2xSSD w raid1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2013 (edytowany) właśnie jak to jest w radzie 0 jak mam 2x 128gb to mam dostępne 128gb czy 256gb na pliki ? edit: już mam "Polega na połączeniu ze sobą dwóch lub więcej dysków fizycznych tak, aby były widziane jako jeden dysk logiczny. Powstała w ten sposób przestrzeń ma rozmiar taki jak N*rozmiar najmniejszego z dysków." mam jeszcze takie pytanie jak bym kupił 2x Plextor PX-128M5P SSD 128GB i spiął je w raid 0 + 2 dyski na sata bez raidu. Chodzi mi o to czy kontroler na płycie gigabyte GA-P67A-UD4-B3 by mi to wszystko pociągnął Edytowano Czerwiec 20, 2013 przez krk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2013 2x 128 GB w Raid0 daje Ci 256 GB z wydajnością 2x Read i 2x Write. 2x 128 GB w Raid1 daje Ci 128 GB z wydajnością 2x Read i 1x Write. Generalnie mówiąc o Raid10 chodziło mi o serwery, raczej nikt nie montuje Raid0 na serwerach, nawet jeśli jest 2gie tyle na backup . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2013 mam jeszcze takie pytanie jak bym kupił 2x Plextor PX-128M5P SSD 128GB i spiął je w raid 0 + 2 dyski na sata bez raidu. Chodzi mi o to czy kontroler na płycie gigabyte GA-P67A-UD4-B3 by mi to wszystko pociągnął Nie powinno być problemów. W kreatorze sam wybierasz jakie dyski mają się znaleźć w macierzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach