ruffpl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 (edytowany) Witam. Jestem nowy na forum i jestem również początkujący w sprawach sieciowych i tworzeniu stron . Chcialbym założyć swoję pierwszą stronę internetową z domeną .com na okres kilku lat. Posiadam 4 dyskowy serwer domowy synology na ktorym chciałbym przechowywać wszystkie dane/ mogę na nim zainstalować pakiety min. Joomla. Serwer jest zarejestrowany na dyndns a hosting mam w xn.pl aby mieć dostęp do serwera przez stronę www jak jestem poza domem. Teraz mam kilka pytań. Gdzie byłoby najtaniej? Na najtanszedomeny.pl 1 rok kosztuje 35zł. Czy kolejne będą w tej samej cenie, czy droższe/ może spróbować gdzie indziej w jakiejś promocji np.5 lat? Czy oprocz domeny potrzebuję rownież nowy hosting czy wystarczy ten co mam? Edytowano Czerwiec 10, 2013 przez ruffpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 xn.pl nie oferuje hostingu tylko darmowe aliasy, potrzebujesz hostingu to poszukaj na forum ofert Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ruffpl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 (edytowany) Czyli potrzebuję nowy hosting i domenę. Co myślicie o www.wix.com? Można tam stworzyć własną stronę internetową z darmowym hostingiem i podpiąć domenę .com. Edytowano Czerwiec 10, 2013 przez ruffpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artix 34 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 wix oferuje ci jedynie edycję gotowych szablonów, nie będziesz mógł wgrać swoich własnych plików, white-labelingu też raczej nie uświadczysz. Co nie znaczy że jesli potrzebujesz strony internetowej a nie potrafisz ogarnąć wgrywania stron, hosting z takim website builderem jest dobrym rozwiązaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 Co do domen polecam ovh.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 Polecam Biznes-Host.pl Przy użyciu kodów z mojej stopki otrzymasz 25% rabatu na usługę, dodatkowo domeny również maja za nie wygórowane ceny... Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2013 Czy warto inwestować w tą firmą, w której nie mamy pewności i zielonego pojęcia o niej? Co się stanie, jeżeli firma przestanie świadczyć usługo z dnia na dzień i zostaniesz na lodzie? Poczekaj, nazbieraj troszkę więcej złotówek i zastanów się nad firmą progreso.pl Jestem również do Twojej dyspozycji, przy oprowadzeniu w szeregi progreso Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2013 Czy warto inwestować w tą firmą, w której nie mamy pewności i zielonego pojęcia o niej? Co się stanie, jeżeli firma przestanie świadczyć usługo z dnia na dzień i zostaniesz na lodzie? Poczekaj, nazbieraj troszkę więcej złotówek i zastanów się nad firmą progreso.pl Jestem również do Twojej dyspozycji, przy oprowadzeniu w szeregi progreso Ale o którą firmę ci chodzi o biznes-host z postu wcześniej czy najtanszedomeny.pl? Ta pierwsza jest dość długo na rynku i wątpię żeby tak z dnia na dzień zniknęła. Ta druga? Hmmm... Jak sobie wejdziesz w whois: http://whois.serwerstatus.pl/najtanszedomeny.pl zobaczysz że strona stoi na nsach, futurehost. Wchodząc na stronę najtanszedomeny.pl > kontakt zobaczysz coś takiego: Najtańsze-Domeny.pl jest marką firmy Bright Group Sp. z o.o. Bright Group Sp. z o.o. Plac Wolności 12 35-073 Rzeszów NIP: 602-01-18-848 REGON: 180609098 KRS: 0000368717 Natomiast wchodząc na stronę futurehost.pl > kontakt ujrzysz: Futurehost jest marką firmy Bright Group Sp. z o.o. Bright Group Sp. z o.o. Plac Wolności 12 35-073 Rzeszów NIP: 602-01-18-848 REGON: 180609098 KRS: 0000368717 Sądząc po Twoim loginie można oczekiwać trochę więcej rzetelności jeżeli chodzi o domeny tym bardziej że jest ona rejestrowana na konkretną osobę a nie na rejestratora (no chyba że krzak). Jeżeli usługodawca się zwinie (reseller) to i tak domena będzie działała dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2013 Czy warto inwestować w tą firmą, w której nie mamy pewności i zielonego pojęcia o niej? Co się stanie, jeżeli firma przestanie świadczyć usługo z dnia na dzień i zostaniesz na lodzie? Poczekaj, nazbieraj troszkę więcej złotówek i zastanów się nad firmą progreso.pl Jestem również do Twojej dyspozycji, przy oprowadzeniu w szeregi progreso Sądząc po Twoim loginie można oczekiwać trochę więcej rzetelności jeżeli chodzi o domeny tym bardziej że jest ona rejestrowana na konkretną osobę a nie na rejestratora (no chyba że krzak). Jeżeli usługodawca się zwinie (reseller) to i tak domena będzie działała dalej. Ludzie zakładają fora o czymś o czym nie mają zielonego pojęcia...... zresztą sezon wakacji wkrótce się zacznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2013 Chodzi o firmę wix.com - bardzo mało znana firma, dlatego odradzam zakupów. @Kamikadze Tak wiem, powyżej wymienione dwie firmy, usługi świadczą jest dość długi okres, czyli mają już zaufanych klientów i to nie w dziesiątkach, a może i nawet setkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2013 Jaki masz budżet przeznaczony na ten projekt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ruffpl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2013 Chcę aby było jak najtaniej. To ma być strona hobbistyczna ( zdjęcia, pliki audio), a nie biznesowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2013 Niestety zdjęcia potrafią trochę użyć transferu i miejsca, download jeśli taki przewidujesz także, tu niestety nie zawsze da się oszczędzić. Nie wiem czy w Twoim budżecie, ale te pakiety często klienci biorą pod portfolio: http://www.mzone-net.eu/index.php?d=probusiness_cp Ewentualnie coś z tańszej opcji: http://www.mzone-net.eu/index.php?d=kontawww Przy opłacie na rok otrzymujesz darmową domenę PL lub w serwerach PRO zamiennie domenę PL lub COM lub EU. W razie pytań zapraszam do kontaktu z nami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ruffpl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2013 Dzięki wszystkim za pomoc. Chyba finalnie zainteresuję się ofertą ovh.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach