zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Witam, Posiadam VPS na OpenVZ Mam teraz problem ponieważ pasek stanu RAMu wynosi : Na VPS mam zainstalowany tylko PHP do działania bota (odpalony screen) do tego serwer TS3 na którym siedzi aktualnie 7 osób. Tutaj screen z konsoli procesów : Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Wynik free -m Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 gdm3, tam działa środowisko graficzne ? Tam jest generalnie mało ramu, a sporo jest uruchomionych aplikacji, każda coś zabiera tj. apache czy ts. Zmniejsz ilość procesów apache i wyłącz jak nie potrzebujesz serwer dns. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Jaką komendą wyłączyć ten DNS ?? Normalnie go zkillować ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 (edytowany) 600MB zabrało ponad cache Czyli nie jest tak źle. Zrób tak jak patrys radzi i będzie dobrze apt-get remove bind9 --purge usuwa go stopuje /etc/init.d/bind9 stop Edytowano Czerwiec 9, 2013 przez cabana (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Piszesz, że masz tylko ts i PHP, a uruchomione jest środowisko graficzne, sasl, samba, wpa_supplicant, avahi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Piszesz, że masz tylko ts i PHP, a uruchomione jest środowisko graficzne, sasl, samba, wpa_supplicant, avahi... Możliwe że kolega coś robił jak zwykle więc jak by to wydupić ? Zastopowanie DNS dało efekt -10MB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Wywalić środowisko graficzne. Apache zmień na coś lżejszego np. nginx albo lighthttpd. Zapewne zainstalowałeś cały pakiet PHP. Do screenów nie musisz posiadać PHP. Procesy zamykasz w następujący sposób kill -9 numer PID Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Dobrze, pomożesz mi odinstalować to środowisko graficzne ? Bo po killu to i tak wróci jak zrobię restart VPSa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Kolega tam wyżej Ci wysłał co masz uruchomione. Odinstalowujesz apt-get remove nazwa_aplikacji* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Ok, odinstalowane lecz RAM nadal się nie zmienia nadal 830 i stoi ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Usuwasz: Xorg Sendmail Gdm3 Daj obraz z free -m -t Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Usuwasz: Xorg Sendmail Gdm3 Daj obraz z free -m -t Odinstalowane i obraz na dole : Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Najpierw się stopuje a później odinstalowuje heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Wkurzyłem się i reinstall poszedł Dzięki za pomoc Można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rbit 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2013 Czy to przypadkiem nie jest normalne dla Linuxów zarządzanie pamięcią, że czasami cały nie używany RAM przeznacza na cache? Nie wystarczyło by czyszczenie cache w crone w tym wypadku? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2013 Ale po co? Sam zwolni cache plikowy jak bedzie potrzebne miejsce na aplikacje a nie bedzie RAMu wolnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rbit 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2013 Dokładnie. Trochę się zdziwiłem, że nikt nie napisał o tym autorowi zanim przeinstalował sobie system. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2013 Tym bardziej, że swap w ogóle nie zajęty. Dopiero teraz ten temat znalazłem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach