j1gg 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 (edytowany) Witam, jak w temacie. Szukam serwera VPS pod TS3 i stronę. Zastanawiam się nad bizneshost. Szukam czegoś stabilnego, żeby nie blokowali serwera po ddosie. Jakieś propozycje? Dodam że, po wakacjach będę płacić za rok z góry. (może znajdzie się ciekawa oferta) Edytowano Czerwiec 6, 2013 przez j1gg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 Nie ma vpsów które mają całkowitą blokadę ddos... na to nie licz... Dodatkowo ile chcesz na to wydać? Ja posiadam vpsa w BH i jestem zadowolony. Zawsze możesz na miesiąc wziąć vps'a w BH za 28 zł (z kodem rabatowym 25% taniej z mojej stopki za 21) a pózniej przedłużyć na cały rok 50% taniej... Ew. hosteam.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 Boże kolejny wątek o TS3 i DDoS. Weź człowieku przejrzyj inne tematy: http://www.webhostingtalk.pl/topic/43498-serwer-ts3/ http://www.webhostingtalk.pl/topic/43478-serwer-ts3-vps/ jest tego masa i nie wiem po co tworzyć kolejny wątek. Wystarczy forum przejrzeć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 wakacje się zaczynają anarchia nowych ts-sów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 Serwer teamspeak będzie tylko dodatkiem, głównie chodzi mi o serwer WWW. Co do zabezpieczenia DDOS, może być, nie musi. Chodzi o to żebym nie dostał blokady po 1-2 atakach ddos. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hyperhost.pl 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 (edytowany) Zapraszamy do skorzystania z naszych usług. W ofercie posiadamy serwery VPS od 14.99 zł/mc (brutto) - http://hyperhost.pl/serwery-vps Edytowano Czerwiec 6, 2013 przez Hyperhost.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 Zapraszamy do skorzystania z naszych usług. W ofercie posiadamy serwery VPS od 14.99 zł/mc (brutto) - http://hyperhost.pl/serwery-vps Wolę sprawdzone firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hyperhost.pl 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 Wolę sprawdzone firmy. Nie ma problemu. Każdy ma prawo wyboru. Są firmy z większym stażem a zdarza się, że nie zawsze zapewniają stu procentową satysfakcję z oferowanej usługi. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bjN 30 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 (edytowany) Rozumiem, że Wy (Hyperhost.pl) zapewniacie 100% zadowolenia z oferowanych usług?Edit1 - Jaka lokalizacja serwerów VPS?Edit2 - Miało być "p" Edytowano Czerwiec 6, 2013 przez bjN (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 1. hyperhost a nie hyberhost 2. Francja - masz na WWW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bjN 30 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 Dalej nie wiem gdzie piszę, że lokalizacja to Francja to po 1.Hyperhost.pl - Tanie serwery VPS, Hosting, najtańsze serwery w Polsce to po 2 ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hyperhost.pl 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 Rozumiem, że Wy (Hyperhost.pl) zapewniacie 100% zadowolenia z oferowanych usług? Edit1 - Jaka lokalizacja serwerów VPS? Edit2 - Miało być "p" Nigdzie to w poście nie zostało uwzględnione, lecz jeżeli zakupi u nas Klient usługę to w ten czas staramy się, aby był on jak najbardziej zadowolony z zakupu. Pozdrawiamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2013 Witam, Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą VPS - polecam pakiet MINI. Dodatkowo mamy kod promocyjny ROK który pozwala obniżyć cenę o 15 %. Dla pewności zniżka jest na stałe. W razie pytań zapraszamy do kontaktu. Mintshost jest częścią firmy Biznes-Host Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2013 Witam, Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą VPS - polecam pakiet MINI. Dodatkowo mamy kod promocyjny ROK który pozwala obniżyć cenę o 15 %. Dla pewności zniżka jest na stałe. W razie pytań zapraszamy do kontaktu. Mintshost jest częścią firmy Biznes-Host Miałem serwer - po 2 dniach dostał blokadę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2013 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Wrzesień 20, 2017 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ADRIAN13 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2013 (edytowany) :ph34r:BH ? Stanowczo odrazam twój vps zostanie zablokowany i usunięty po pierwszej sekundzie ddos. Miałem kiedyś na nim ts3 ,zapłacony vps 9 a 10 ddos i blokada serwera. BH ma swojego klienta jako intruza. Mają politykę że gdy ktoś nię atakuje oni mu pomagają całkowicie go blokując. Jakby policja miała karać gospodarza za to że mu dom okradli to by dopiero było Od swojej strony polecił bym esdata ale coś im się stało. Gdy był atak ddos dostałem takiego meila Witam,Powiadamiamy o wykrytych atakach przeprowadzanych na Państwa adresu IP 46.29xxxxxxxxWykryte ataki miały miejsce:01.03.201321:30- 22:50czasu polskiego.W tym czasie pana adres ip do zakończenia ataku oraz wycinaniu przez firewalla ataku został rozłączony od siecioraz jego powrót do sieci nastąpił o 23:19Po dokładniejszej analizie zaobserwowanego w tym czasie ruchu,potwierdziliśmy zasadność zgłoszeń.Wzywamy do natychmiastowego rozwiązania problemu i wprowadzenia zmian,które zapobiegną podobnym problemom w przyszłości. Można? Można. Tak więc wszystko byle nie BH Oczywiście jeśli chodzi o TS3. Może jakiś vps w ovh Edytowano Czerwiec 7, 2013 przez ADRIAN13 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2013 Witam, Moze webh.pl? Słyszałem ze z ts3 nie mają problemów oraz blokowaniem VPS. Ewentualnie hosteam.pl tylko nie wiem czy w jeszcze do VPS dają Firewalla sprzętowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qedro 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2013 :ph34r:BH ? Stanowczo odrazam twój vps zostanie zablokowany i usunięty po pierwszej sekundzie ddos. Miałem kiedyś na nim ts3 ,zapłacony vps 9 a 10 ddos i blokada serwera. BH ma swojego klienta jako intruza. Mają politykę że gdy ktoś nię atakuje oni mu pomagają całkowicie go blokując. Jakby policja miała karać gospodarza za to że mu dom okradli to by dopiero było Tak więc wszystko byle nie BH Oczywiście jeśli chodzi o TS3. Może jakiś vps w ovh To chyba tylko w Twoim przypadku miało tak miejsce. U mnie wszystko przebiegło całkiem inaczej. Co prawda walka z atakami zajeła ponad tydzień ale wkońcu sobie poradzili z tym. Początkowo chcieli mnie zbyć jednak potem zaczeli działać zmieniając ip, wycinając ruch oraz ostatecznie instalująć cloudflare. Wszystko zrobili bezpłatnie chociaż nie musieli tego robić więc ode mnie mają wielki plus i polecę ich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2013 To chyba tylko w Twoim przypadku miało tak miejsce. U mnie wszystko przebiegło całkiem inaczej. Co prawda walka z atakami zajeła ponad tydzień ale wkońcu sobie poradzili z tym. Początkowo chcieli mnie zbyć jednak potem zaczeli działać zmieniając ip, wycinając ruch oraz ostatecznie instalująć cloudflare. Wszystko zrobili bezpłatnie chociaż nie musieli tego robić więc ode mnie mają wielki plus i polecę ich. No to chyba TS'a nie miałeś skoro rozwiązali Ci problem przerzucając na cloudflare, albo to już ja jestem tak w plecy i nagle z dnia na dzień wprowadzili UDP . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2013 No to chyba TS'a nie miałeś skoro rozwiązali Ci problem przerzucając na cloudflare, albo to już ja jestem tak w plecy i nagle z dnia na dzień wprowadzili UDP . Wszystko jest kwestią skali i rodzaju ataku, wiele ataków jest odfiltrowywanych na fw. Ważna jest często kwestia współpracy z klientem, wówczas łatwiej można opracować jakąś strategię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2013 Co wy się tak uczepiliście BH? Data utworzenia serwera: 12.01.2012 Od tego czasu na mój serwer poleciały 3 (albo 4) ataki DDOS i za każdym razem było to załatwione natychmiastowo. Całkiem niedawno był ostatni atak (15.02.2013) leciał atak na mój serwer, po czym administrator natychmiastowo wyciął ruch a serwer po chwili był już odblokowany. Nie wiem co wy takiego zrobiliście że wasze serwery są blokowane bez możliwości zdjęcia blokady, ale wątpię że chodzi tylko o jednorazowy DDOS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2013 Szkoda że mi tak nie cieli ataków Tylko po 4 atakach normalnie zostałem zablokowany bez możliwości odblokowania go. To po co wgl. takie serwery są wystawione na sprzedaż. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2013 Szkoda że mi tak nie cieli ataków Tylko po 4 atakach normalnie zostałem zablokowany bez możliwości odblokowania go. To po co wgl. takie serwery są wystawione na sprzedaż. Pomimo kilkudziesięciu postów w "Twoich tematach" nadal nie rozumiesz, a szkoda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2013 No szkoda, z czego wynika post 2x wyżej po 4 atakach nadal bloku nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2013 Hostuję swojego VPSa w BH (stare logout) już 5Latek i nie było problemu. Dostawałem powiadomienia email że serwer jest atakowany i zostałem proszony o to by zostało ogarnięte. Wiadomo że nikt za taka cenę nie będzie się bawił w wycinanie ataków rzędu 100mbps+, firma powinna zapewnić uptime jak i dostęp do VPSa wszystkim klientom, a jeżeli matka dostaje po rurce no to stabilność spada nie tylko dla ciebie ale i dla kontenerów obok co za sobą niesie straty w postaci klientów. Firewall to nie tania sprawa sami popatrzcie ile takie sprzęt kosztuje tak jak już pisałem cena tutaj gra główną role. Jest wiele firm które oferują podpięcie VPS do firewalla sprzętowego w tym pewnie BH. Cena w stosunku do VPS czasami jest wyższa o 10x / msc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach