mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2013 (edytowany) Witam Czy u Was także rejestracja domen .pl nie działa?? Czy wie ktoś może jakie są przyczyny awarii?? Strony dns.pl , whois.pl także się nie otwierają EDIT: Wszystko wróciło do normy, co nie zmienia faktu, że jedna z domen, którą chciałem zamówić została zarejestrowana przez kogoś innego EDIT2: Awaria rejestru trwała od godziny mniej więcej 17:06 do godziny 19:40. Edytowano Czerwiec 2, 2013 przez mmmm21 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2013 (edytowany) Generalnie ciekawa sprawa, NASK uznawał wszystkie domeny, które były wolne przed awarią za wolne nadal (nie działało rezerwowanie domen itd), wszystkie zakupy których dokonałem zostały dokonane dopiero o 19:40:04 (tj. wtedy domena pojawiła się we whoisie jako zarezerwowana) i co gorsza nie wszystkie domeny spośród tych, które teoretycznie nabyłem, zostały faktycznie zarezerwowane (część zarezerwował ktoś inny, wg whoisa też o 19:40:04). Edytowano Czerwiec 3, 2013 przez theqkash (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach