outmc 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2013 zapytam ludzi ale na umowie i tak mam 5 000 zł wpisane. to trudno złożę pcc z taką kwotą wracając do tematu dzisiaj kupiłem ubezpieczenie w AXA - OC - NNW kierowcy - Assistance MAXI Polska rata półroczna : 361 zł mam 30% zniżki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bastek 8 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2013 Panowie pierwszy raz się spotkałem, że w US sprawdzają wartość auta. Naprawdę tak mieliście? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2013 Mi sprawdzali jak pamiętam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2013 (edytowany) mi też, zawsze i zawsze im cena z umowy nie pasowała Outmc , nie napisałeś nic o aucie, jaki silnik, na co, czy masz pole itp. więc trudno określić czy ta cena to dobra cena Edytowano Czerwiec 13, 2013 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2013 (edytowany) Audi a4 kombi 1998 , 1.9 TDi - na umowie 5 000 zł a realnie wpłacone troszkę więcej fotka http://ifotos.pl/zobacz/999743478_nxnewhe.jpg Rafox : mam karte pojazdu Edytowano Czerwiec 14, 2013 przez outmc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2013 (edytowany) Nie musisz nic ubezpieczać - jeździsz na tym ubezpieczeniu, jedynie koszt rejestracji i ew. przeglądu (ale znając życie wypada w tym samym czasie co ubezpieczenie OC....Zapomniales o jednej bardzo bolesnej rzeczy - ubezpieczyciel ma prawo wykonac rekalkulacje stawki dla nowego wlasciciela, i 95% ubezpieczalni to robi. Korzystajac wiec z OC poprzedniego wlasciciela moze przyjsci Ci bardzo bolesny rachunek na kwote nawet kilku tysiecy zlotych. I wtedy nie ma juz zadnej drogi aby uciec od platnosci tego, kupujac auto i nie wypowiadajac umowy OC przejmujesz wszelka odpowiedzialnosc za to ubezpieczenie na siebie. ale uważaj, bo wtedy przy rejestracji auta każą Ci robić pełny przegląd (droższy) jak od auta po wypadku Podejrzewam ze mowisz o dodatkowym przegladzie... nie spotkalem sie ze sytuacja kiedy z powodu wpisu na umowie WK wysylalo na dodatkowe badania, zawsze wystarczyly wazne okresowe. Dobrze jest na umowie napisac np. do poprawek blacharsko lakierniczych - wtedy nie maja podstaw nawet na kierowanie na dodatkowe przeglady. Panowie pierwszy raz się spotkałem, że w US sprawdzają wartość auta. Naprawdę tak mieliście? Zalezy od urzednika. Jeden z miejsca wezmie ksiazke Eurotaxu do reki, drugi wklepie wartosc z umowy, a trzeci sprawdzi gdzie jest wieksza wartosc i taka wpisze. Zalezy od tego na kogo trafisz. Edytowano Czerwiec 15, 2013 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2013 spoko mam juz nowe OC dzien po zakupie samochodu a z US zobaczymy w poniedziałek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2013 podatek zapłacony, zero pytań o wartość samochodu . zapłaciłem tyle ile na umowie sprzedaży : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2013 witam ponownie. pora na rejestrację pojazdu. tutaj mam generator wniosku : http://www.pojazdu.pl/ i teraz mam pytanie, jest pole "Wnoszę o... : rejestrację czy czasową rejestrację " ? jestem 3 właścicielem w polsce i nie wiem co zaznaczyć. proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2013 rejestrację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach