Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2013 Witam, jak wygenerować obrazek beż użycia php? Oczywiście w trybie tekstowym z użyciem komend, chodzi mi o coś takiego: Oczywiście wszystko może być też w jednym wierszu. Wszystkie dane bym wyciągał najpierw do pliku, a potem bashem ładował do programiku, jeżeli się da. Jednakże jeżeli to jest nie możliwe to jak najłatwiej wykonać coś takiego w php? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Maj 31, 2013 Głowy nie dam, ale imagemagick powinien się tutaj sprawdzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kovalsky 22 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2013 $ cat nazwa_pliku.txt | convert text:- plik.png lub np: $ echo "cos [][] innego ][][" | convert text:- plik.png Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2013 Mam takie polecenie: cat dane.txt | convert -fill "#3431b7" -pointsize 12 -background "rgba(255,255,255,0)" -page 350x256 text:-'[0]' +repage text.png composite ./text.png ./tlo.png wynik.png I mam taki obrazek: Jednak nie wiem jak przesunąć tekst na lewą krawędź, chodzi mi o coś takeigo: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2013 Już wiem w czym był problem Zostawiam dla potomnych: Krok 1 cat dane.txt | convert -fill "#3431b7" -pointsize 14 -background "rgba(255,255,255,0)" -page 350x256 -page +0+0 text:-'[0]' +repage text.png Krok 2 composite ./text.png ./tlo.png wynik.png Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach