Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2013 Witam mam do was pytanie czy jako użytkownik jakiegoś tam hosta mogę stworzyć w ftp użytkownika na hasło tzn. Tak aby stworzyć usera który będzie miał dostęp tylko do katalogu np pliki. Próbowałem użyć tego co jest w DA czyli tworzenie konta ftp lecz jak daje mu przypis do katalogu to w WinSCP wywala mi że zabroniony dostęp . choć jest dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2013 Poprzez "Zarządzanie kontami FTP" możesz utworzyć uzytkownika z dostępem do dowolnego katalogu - poczynając od /home/uzytkownik po /home/uzytkownik/../../../../ itp: https://backupftp.pl/knowledgebase/8/Jak-doda-nowe-konto-ftp.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2013 ahh ok działa po prostu nie skapowałem jak mogę się połączyć tym kontem do FTP przez WinSCP czy filezille . już kapuję i dzięki up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach