wygodad 31 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2013 Mam problem, jakiś czas temu wprowadziłem w strefie DNS domeny fenixinspire.pl wpis poniższy: Nazwa hosta DNS (nazwa rekordu TXT): google._domainkey Wartość rekordu TXT: v=DKIM1; k=rsa; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQCVzJ926LndT6f1XFe97kLdg50+GBc6dL1W0ne/6Olwv65vqJXIvdiisKzGuhMwqcvcbyoIgLcxxok8BhoX6Y4d3i/TOUhh/iswkgWYV/zdmYi4ZuXiEPVzhjsSd987mYmbRFo0YHrn3+VAD9R6j2DT7QraEsW0QzXq65QMCPBRgQIDAQAB niestety odpytując o rekord TXT (choćby za pomocą narzędzia NSLOOKUP) nie otrzymujemy informacji zwrotnej o tym rekordzie, mimo jego istnienia. Wpis wygląda następująco: Panie i Panowie może ktoś mnie uświadomi i pomoże określić gdzie jest jakiś błąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Romson 9 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2013 Mowa o Google Apps? Jeśli tak, to spróbuj zmienić rekord na MX, lub odczekaj chwilę. Jeśli coś będzie nadal krzaczyć, to ja tutaj nie za bardzo pomogę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 26, 2013 Nigdzie, widać rekord TXT: bb:~# dig google._domainkey.fenixinspire.pl TXT +short "v=DKIM1\; k=rsa\; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQCVzJ926LndT6f1XFe97kLdg50+GBc6dL1W0ne/6Olwv65vqJXIvdiisKzGuhMwqcvcbyoIgLcxxok8BhoX6Y4d3i/TOUh" "h/iswkgWYV/zdmYi4ZuXiEPVzhjsSd987mYmbRFo0YHrn3+VAD9R6j2DT7QraEsW0QzXq65QMCPBRgQIDAQAB" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wygodad 31 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2013 @patrys no widzisz... teraz "zaczęło działać", może serwer DNS się Ciebie wystraszył i 'opublikował wpis' ... dzięki, uwierzytelnianie włączone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach