rych54 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 Witam! Z interencie znalazlem taki skrypt: http://codepen.io/mburnette/pen/giyHq i wszystko fajnie do czasu dodawania kodu JS. Mianowicie nie wiem w jaki sposób mam go wstawić do kodu strony bo gdy wrzucam go do <script></scritp> taki jaki jest na tej stronie to nie działa a jak wrzucam go tak: <script> $(document).ready(function() { // TU KOD }); </script> to też nie działa. Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 Utworzyłeś plik JS ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rych54 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 (edytowany) Nie. Czyli rozumiem, że do pliku np, carusel.js wrzucic ten kod JS i do html dodac <script src="carusel.js" type="text/javascript"></script>? Edit: Zrobiłem tak:1.Utowrzyłem plik karuzela.js 2.Do pliku htm w sekcji HEAD dodałem <script src="karuzela.js" type="text/javascript"></script> ale to i tak nie działa. Plik karuzela.js wygląda tak: $(function(){ var x = 0, container = $('.container'), items = container.find('li'), containerHeight = 0, numberVisible = 5, intervalSec = 2000; if(!container.find('li:first').hasClass("first")){ container.find('li:first').addClass("first"); } items.each(function(){ if(x < numberVisible){ containerHeight = containerHeight + $(this).outerHeight(); x++; } }); container.css({ height: containerHeight, overflow: "hidden" }); function vertCycle() { var firstItem = container.find('li.first').html(); container.append('<li>'+firstItem+'</li>'); firstItem = ''; container.find('li.first').animate({ marginTop: "-50px" }, 600, function(){ $(this).remove(); container.find('li:first').addClass("first"); }); } if(intervalSec < 700){ intervalSec = 700; } var init = setInterval("vertCycle()",intervalSec); container.hover(function(){ clearInterval(init); }, function(){ init = setInterval("vertCycle()",intervalSec); }); }); Edytowano Maj 23, 2013 przez rych54 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2013 I w czym problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaTyyy 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 jQuery dodane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach