miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2013 Witam.Poszukuję dostawcy, który zapewni serwery VPS, na maszynie ze sprzętowym firewallem.W sumie potrzebuję 5 vpsów, konkretnie PW.Budżet do uzgodnienia ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 21, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Denim 3 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2013 Ja się kiedyś dowiadywałem to kazali mi zamówić dedyka i zrobić na nim VPSy, jeżeli chcę z ochroną. Zresztą taka zabawa u nich to minimum 1000zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2013 A to ile chcesz wydac i jakie te vpsy maja byc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 21, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 22, 2013 Wirtualizacja i sprzętowy firewall ? 1000 zł to bardzo mało dla zabezpieczenia przed atakami, a tyle kosztuje wykonanie ataku... Można albo szukać oferty która będzie oferowała zabezpieczenie dla całej platformy jak np. http://www.blacklotus.net/host/cloud-servers Albo uruchomić na własnych serwerach te wirtualizacje i jakoś przed nim przefiltrować ruch. Sprzętowo można zacząć od Juniper srx240, jednak nie poradzi ono sobie z większym atakiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2013 Ja się kiedyś dowiadywałem to kazali mi zamówić dedyka i zrobić na nim VPSy, jeżeli chcę z ochroną. Zresztą taka zabawa u nich to minimum 1000zł. Bo inaczej się nie da. Sprzętowy firewall musi być podpięty między fizycznymi urządzeniami. Jeśli podpięty zostanie między współdzieloną z innymi maszynę-matkę a switcha, to kto wie, cóż ci przyjdzie do głowy mając uprawnienia do zarządzania tym firewallem. Wycięcie ruchu do sąsiadów? Robienie jakichś prób sniffingu/MITM? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach