Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 Jakość obsługi klienta w topowych markach sieci jest i tak na tyle gówniana, że mogłoby jej nie być... na taki kraj to dużych sieci powinno być z 6-8 i to bez zmowy cenowej. To by była konkurencja. A tak to jest dziadostwo. I grunt, by w tym dziadostwie jak najlepiej się klient odnalazł. Każdy chce zarobić Wczoraj testowałem internet z NJU ... 1 GB poszło w 5 minut po wykorzystaniu pakietu teoretycznie prędkość neta powinna spaść do 16 Kbps ... a ja miałem dalej około ~300 kbps Dla mnie rewelacja i dodam, że byłem na wsi a nie w dużym mieście Łącznie pobrałem w nocy ~8 GB i wysłałem 2 x tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 Każdy chce zarobić Wczoraj testowałem internet z NJU ... 1 GB poszło w 5 minut czyli zassysałeś z prędkością 3,41mb/s nie chce mi się wierzyć w taki transfer po 3g.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 czyli zassysałeś z prędkością 3,41mb/s nie chce mi się wierzyć w taki transfer po 3g.... A to Orange nie ma HSDPA? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 Boszz... i o tym też mówię - co sieć, to inne standardy, zawsze kruczki, pierdoły, bzdury... i weź tu się rozeznaj i nie wtop... echhh... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 A to Orange nie ma HSDPA? nawet niech ma to i tak trochę nie chce mi się wierzyć w te 30mbps na wsi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 nawet niech ma to i tak trochę nie chce mi się wierzyć w te 30mbps na wsi Ach, dobra, nie doczytałem i jednostki mnie zmyliły ;-) U mnie wynik taki w Play z telefonu podłączonego do komputera: http://www.speedtest.net/result/2726808306.png Miasto <10tys mieszkańców Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 Kiedyś Orange w Nowogardzie (zach-pom) podłączyliśmy z bratem do laptopa - nie pamiętam czy modem czy telefon i torrenty pobierały się jakieś 700 kb /s (około 6mbit download) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 Ojeju to była przenośnia ... te 5 minut po prostu miałem na myśli, że nieoczekiwanie szybko poszło ... nie spodziewałem się iż taki transfer uzyskam ... było to nie mniej miłe zaskoczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 (edytowany) Ach, dobra, nie doczytałem i jednostki mnie zmyliły ;-) U mnie wynik taki w Play z telefonu podłączonego do komputera: http://www.speedtest.net/result/2726808306.png Miasto <10tys mieszkańców dokładnie zassysałeś z prędkością 3,41mb/s lub jak kto woli 3410kb/s więc te 1GB w 5 min to trochę wątpliwa sprawa Edit: dobra przenośnia ahah Edytowano Maj 23, 2013 przez krk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 23, 2013 dokładnie zassysałeś z prędkością 3,41mb/s lub jak kto woli 3410kb/s więc te 1GB w 5 min to trochę wątpliwa sprawa Edit: dobra przenośnia ahah Chyba pomyliłeś autorów postów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markus1 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2014 Od niedawna Orange i nju hula już w hd voice :-). Co prawda na razie tylko w 3g ale jakość dźwięku jest git. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2014 Jak to kuzyn powiada.. Można się przyzwyczaić, że Orange nie działa co jakiś czas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2014 U mnie po wymianie przekaźników jest tak że masz powiedzmy 4/5 kresek zasięgu 2G albo 3G a i tak zrywa połączenia albo dźwięk jest jak byś tracił zasięg... Pani z Orange odpisała bratu na maila że ta usługa nie ma obowiązku działać Oczywiście innymi słowami bo cytowała jakiś tam regulamin... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2014 jeśli nie działa to można zmienić dostawcę "od ręki". Oferta NJU i RedBul Mobile jest na tyle dobra że na pewno warto z niej skorzystać. Z tych dwóch lepsze jest RBM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2014 Ale oferta jest fajna i 99% rodziny ma w tej sieci i trochę kiepawo wszystkich przenosić i starszych osób uczyć nawyków kupowania doładowania do firmy X a nie Y. No i przy okazji w mojej okolicy pod względem neta i zasięgu to i tak najlepsza firma Wyrok prawomocny na Orange jak na razie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2014 A zapytam, czy korzystał ktoś może ze Smartdom w Plusie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2014 Dzisiaj w Tucholi rzeźnia z Orange, T-Mobile i Play. Albo nie słychać rozmówcy, albo tylko w jedną stronę słychać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2014 Dzisiaj w Tucholi rzeźnia z Orange, T-Mobile i Play. Albo nie słychać rozmówcy, albo tylko w jedną stronę słychać. To ja mam tak w pomieszczeniu mimo dobrego zasięgu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2014 (edytowany) Dzisiaj w Tucholi rzeźnia z Orange, T-Mobile i Play. Albo nie słychać rozmówcy, albo tylko w jedną stronę słychać. Putin zgłusza jako sprzeciw wobec akcji #jedzjabłka Ja zawsze jak jestem w Lesznie to co N połączeń mam problem w play + jego roamingach z dziwnym zrywaniem, do tego stopnia jest to powtarzalne, że znajomi pytają później co tam u mamy słychać. Edytowano Lipiec 31, 2014 przez malu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2014 Z bratem ostatnio szedłem po Sulejówku zasięg był to w ciągu 10 minut 4 zrywy miał połączeń albo głuchy telefon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach