mynod3 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2013 (edytowany) Hej, na forum safegroup.pl oraz na forach innych silników np. forum.ovh.pl lub mybboard.pl widzę drobną aczkolwiek ciekawą modyfikację, skracającą linki ostatnich postów na stronie głównej. Czy to jest autorski mod (safegroup) czy jest taki mod dla phpbb? Chodzi mi o to by skrócić w ten sposób linki (mam premoda z włączonym no-duplication i forum przy dłuższej nazwie tematu trochę się rozjeżdża). Tak ta modyfikacja wygląda: Chodzi mi o to, żebym mógł ustalić ile taki link może mieć znaków a później żeby były 3 kropki Rozwiązałoby to mój problem z lekkim rozjeżdżaniem się forum przy dłuższych nazwach tematów. Niestety phpbb jest w temacie modyfikacji szablonów trochę archaicznie zaprojektowane i trzeba kombinować. Edytowano Maj 18, 2013 przez mynod3 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2013 Domyślnie ta opcja jest włączona aby właśnie się nie rozjeżdżało, idź na forum phpbb jak nie wiesz gdzie to ustawić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mynod3 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2013 (edytowany) A no tak Heh głąb ze mnie...Tylko, że jest to zapewne modyfikacja last topics on indeks a ja korzystam z no-duplication mod bo mam wersję premod. I w tym przypadku zbyt długie nazwy tematów nie są obcinane :/ Cóż pozostaje wyłączyć no-dupe i zainstalować last topics on index. A może wie ktoś jak to ustawić w no-dupe? Problem rozwiązany ! Należy w pliku includes/functions_display.php znaleść: // Limits in chars for the last post... i poniżej ustawić charset np. na 25. Edytowano Maj 18, 2013 przez mynod3 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach