elcct 159 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2013 Taka ciekawostka: http://www.edis.at/en/server/colocation/austria/raspberrypi/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2013 Haha . W sumie to średnio się opłaca bo Raspberry ciągnie tak mało prądu, że prawie nic, a z tymi 100 mbitami to bym się zastanowił na ile urządzeń jest, bo na pewno nie na 10 . Ale generalnie fajnie, że promują rasp'a. Tyle, że ja bym im nie zaufał pod tą kwestią . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rangal 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2013 Hehe, może ktoś wpadł na pomysł jak za darmo przygarnąć kilka urządzeń raspberry pi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sixwishlist.com Zgłoś post Napisano Maj 11, 2013 (edytowany) Widzę że inne firmy podłapały temat który się pojawił by kolokować maleństwa. Prądu bierze niewiele tyle że koszt IP i integracji z systemem zarządzania. Kiedyś gdzieś grzebałem widziałem aplikację która łączyła się przez usb by restartować maszynę opartą o to maleństwo. Słowo maszyna jest przenośnią lecz wyobrażenie pozostawia w głowie to same. Ciągnąc myśl - mam własny mały serwer Edytowano Maj 11, 2013 przez sixwishlist.com (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2013 Ale w Polsce kolokacja już 99 euro, ciekawe ile taki Atman by chciał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 11, 2013 To maleństwo jest wydajnościowo podejrzewam że lepsze od mojego PC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach