Shk 51 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2013 Witam serdecznie, jestem właścielem domeny IDN pewnego serwisu internetowego. Co prawda w sieci istnieje on dopiero około miesiąca ale prężnie się rozwija i ciągle rośnie liczba jego użytkowników. Sprawa wygląda tak, że nie jest to żaden znak towarowy tylko wyraz na zasadzie przymiotnika : (jaki?) ogrodkowy.pl -> ogródkowy.pl, malutenki.pl -> maluteńki.pl Właściciel może nie do końca zdaje sobie sprawę, że istnieją takie domeny z polskimi znakami, ponieważ ciągle reklamuje swój serwis na forach, bannerach, fb jako np. ogródkowy.pl linkując do ogrodkowy.pl. na pierwszy rzut oka potencjalny użytkownik widzi domenę IDN. Waszym zdaniem, zaproponować serwisowi domenę IDN w tym momencie czy poczekać na jego dalszy - lepszy rozwój? Zaproponować od razu cenę czy czekać na propozycje? A może spróbować np. wynająć domenę? Co sądzicie? Wiem, że tego typu domeny nie cieszą się ogromnym zainteresowaniem i ceny ich sprzedaży nie są za wysokie. Ale oddać za 20zł to chyba nieopłacalne... Pozdrawiam i z góry dziękuję za dyskusję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2013 może warto poczekać aż portal się rozrośnie? wartość pewnie wzrośnie... o ile portal naprawde sie rozwija. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2013 A na co tu czekać, zakup domenę idn taką samą jak bez polskich znaków i zrób przekierowanie. Użytkownicy będą mieli i ten adres i ten. Wiesz domenę rejestruje się puki jest wolna a skoro sam twierdzisz serwis się rozwija trzeba też inwestować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2013 A na co tu czekać, zakup domenę idn taką samą jak bez polskich znaków i zrób przekierowanie. Użytkownicy będą mieli i ten adres i ten. Wiesz domenę rejestruje się puki jest wolna a skoro sam twierdzisz serwis się rozwija trzeba też inwestować Chyba nie rozumiesz mojego poprzedniego posta. W obecnej chwili już dwa miesiącej jestem posiadaczem domeny IDN - natomiast serwis, który działa na nIDN nie jest moją własnością. W tym przypadku przekierowanie jest bezsensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2013 Chyba nie rozumiesz mojego poprzedniego posta. W obecnej chwili już dwa miesiącej jestem posiadaczem domeny IDN - natomiast serwis, który działa na nIDN nie jest moją własnością. W tym przypadku przekierowanie jest bezsensu. A no nie zrozumiałem. A takim razie faktycznie poczekaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach