Meyer 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2013 Witam, Panowie mam pytano np. jak bym kupił sobie 1 łącze z TP i drugie z Netii dało by radę z tych 2 zrobić jedno? 10 Mbps + 10 Mbps = 20 Mbps? Tak się właśnie nad tym zastanawiam i chciałbym otrzymać konkretną odpowiedź a wiem, że na tym forum mogę ją otrzymać Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2013 tak w sensie że możesz mieć dwa łącza i korzystać z obydwu w sieci lokalnej równoważąc obciążenie zerknij np tu http://bromirski.net/docs/translations/lartc-pl.html#LARTC.RPDB.MULTIPLE-LINKS Czy da się zsumować to dla pojedyńczego połączenia i pobierać plik z prędkością 2 łączy, bez acceleratorów raczej nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2013 Z acceleratorem to nie jest pojedyncze połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Maj 9, 2013 Czyli jeżeli streamowałbym gierkę na http://twitch.tv to wychodzi jedno połączenie? używam programu XSPLIT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2013 Nie sądzę żeby udało ci się to zrobić tak jak chcesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2013 Takich łącz nie zsumujesz. Możesz sobie zrobić domowy loadbalancing na nich, ruch z części kompów wypychać wybranym łączem, itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2013 Takich łącz nie zsumujesz A jakie zsumujesz? BGP jeszcze trudniej bo o ile tutaj wiesz że jak puścisz łączem A to wróci A, jak puścisz B to wróci B, to w bgp wpływ na trasę powrotną masz ograniczony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2013 Żadnych. Miałem na myśli, że jego kombinacji nie zrobi tak jak chce. Poza tym weź pod uwagę, że kolega ma adsle.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2013 Takie sumowanie jest możliwe tylko w przypadku kiedy masz dwa łącza od jednego dostawcy i po obu stronach są odpowiednio skonfigurowane switche i routery, nieosiągalne w przypadku ADSL czy podobnych zastosowań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach