Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2013 Hej, Mam zamiar zakupić nowego vps'a pod moje wszystkie projekty, a zatem potrzeba mi uniwersalności. I mam do Was pytanie czy MySQL z Mongo nie będą się gryzły na jednej maszynie? Oraz drugie pytanie - Znacie jakieś tricki do optymalizacji obu serwerów baz danych. Przede wszystkim denerwowała mnie jak ostatnio miałem vps z mysql duża ilość procesów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 6, 2013 A czemu miały by się gryźć? Tricki podpowie już google 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2013 Pytam się na zapas, dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tiktalik.com 18 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2013 Gryzc sie moga w walce o zasoby i nawet sie zagryzc moga Rozwaz ile kazda z baz moze wziac ramu, ile procesy serwera WWW, ogranicz tak ilosc maksymalnych rownoleglych procesow do swojego systemu, by nie spowodowalo to braku pamieci na maszynie, bo wtedy wszystko stanie. Lepiej odrzucic 10 x userow niz wywalic calosc w momencie overloadu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach